ΜΕΡΑ 25 - Ανεπιθύμητοι στα πανεπιστήμια της Κρήτης Τα ΑΕΙ χρειάζονται καθηγητές και προσωπικό. Όχι αστυνομικούς. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΡΑ 25 - Ανεπιθύμητοι στα πανεπιστήμια της Κρήτης Τα ΑΕΙ χρειάζονται καθηγητές και προσωπικό. Όχι αστυνομικούς.

 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ορκωμοσία ειδικών φρουρών στις αστυνομικές διευθύνσεις της Κρήτης, οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν τον άχαρο και εν τέλει επικίνδυνο ρόλο της στελέχωσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα τρία ΑΕΙ του νησιού.Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της. Ειδικά στην Κρήτη να λάβει υπόψη της την επανειλημμένα διατυπωμένη θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα».

Επίσης τη θέση των διδασκόντων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ότι η παρουσία της αστυνομίας «είναι τελείως ασύμβατη με τον ακαδημαϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους».

Η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» δεν βρίσκει δασκάλους για να στελεχώσουν όλα τα σχολεία της Κρήτης και πολλά από αυτά ξεκίνησαν με κινητοποιήσεις γονέων και συγχωνεύσεις τμημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα όμως βρίσκει πόρους για την εγκαθίδρυση μονάδων αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Ακόμα όμως και στην αστυνομία υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε όλη την Κρήτη, στα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο για την καταπολέμηση της πραγματικής εγκληματικότητας. Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. να στελεχώσει με τους αστυνομικούς που μόλις ορκίστηκαν τις εγκαταλελειμμένες υπηρεσίες σε όλο το νησί.

Μόνο μην τολμήσει να τους εμφανίσει στα Πανεπιστήμια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............