Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου «Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη» στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Γάζι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2022

Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου «Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη» στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Γάζι

 H Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Βαφέα Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη. Η «στάσις των ανυποτάκτων στη Δυτική Κρήτη (1921-1922). Πρόκειται για την εξιστόρηση ενός σχετικά άγνωστου περιστατικού που συνδέεται με τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Μικρασίας και τον Εθνικό Διχασμό. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του βιβλίου η έμφαση δίνεται στην Δυτική Κρήτη, υπάρχουν όμως και πολλές αναφορές για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στο Μαλεβίζι και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»-Γάζι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Βαγγέλης Τζούκας, Δρ. Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Η Ελευθερία Παπαστεφανάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Και ο συγγραφέας Νίκος Βαφέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής και Ιστορικής Κοινωνιολογίας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Mαρία Μανδαμαδιώτου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............