Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Αυγούστου 2022

Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

 Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου - ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. συναντήθηκαν στη Βουλή την Τρίτη 30/08 ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Τα μέλη του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ για τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία που βιώνουν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου στην Ελλάδα, οι οποίοι επωμίστηκαν υπέρογκες χρεώσεις στα δάνειά τους τα τελευταία έτη λόγω της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπά τους να αυξάνονται παρά το ότι καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους. Παρέδωσαν επίσης επικαιροποιημένο φάκελο με τα τελευταία δεδομένα, καθώς και το ψήφισμα - επιστολή διαμαρτυρίας που έχουν αποστείλει στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον εκτός μνημονίων και διαθέτει εργαλεία, θεσμικό πλαίσιο και ευελιξία κινήσεων, καυτηρίασαν την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τονίζοντας ότι αδιαφορεί για τεράστια κοινωνικά ζητήματα, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και για την προστασία των δανειοληπτών που τηρούν τις υποχρεώσεις τους, όπως η συγκεκριμένη περίπτωση, και την επίλυση τεράστιων κοινωνικών προβλήματων, θέτοντας ως προτεραιότητα μόνο το συμφέρον των τραπεζών και των διαφόρων funds που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους δανειολήπτες ότι θα αξιοποιήσουν όλα τα νέα δεδομένα και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και θα συνεχίσουν, μέσω νέων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που θα καλύπτουν τις πολιτικές, οικονομικές και νομικές πτυχές του προβλήματος, να πιέζουν για την δίκαιη επίλυσή του.

Πέραν του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Χάρη Μαμουλάκη, στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι Γιώργος Κατσιός (από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Νίκος Αστρουλάκης (Διευθυντής του γραφείου του αν. Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Τρύφωνα Αλεξιάδη), καθώς και από την πλευρά του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. οι Δέσποινα Σονιάδου, Νικόλαος Κοτσυφάκης, Ευανθία Θεοφιλοπούλου και Εμμανουήλ Φανταουτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............