Έφυγε απο την ζωή ο Αγιοθωμιανός εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωστής Ι. Βασιλάκης. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Αυγούστου 2022

Έφυγε απο την ζωή ο Αγιοθωμιανός εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωστής Ι. Βασιλάκης.

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή ο συνταξιούχος καθηγητής, λυκειάρχης και συγγραφέας, Κωστής Ι. Βασιλάκης.

 


Γεννήθηκε το 1949 στον Άγιο Θωμά Μονοφατσίου όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια ήρθε στο Ηράκλειο όπου πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου από το Καπετανάκειο. Εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών.

 

Αξιωθηκα και τον ειχα καθηγητη στο 2ο Γυμνασιο Ηρακλειου, βρεθηκα για καμποσα χρονια διπλα του σε πολλες παρεες ως Αγιοθωμιανος γαμπρος, καλυψα πολλες  απο τις εκδηλωσεις του που με τιμησε με την εμπιστοσυνη του, και πρωτιστως επισκεφτηκε το σπιτι μου και ηπιαμε το κρασακι νας με τις θυμησες να ξυπνανε απο το χθες... καταβεβλημενος αλλα παντα με χιουμορ, με διαθεση ζωης, με ορεξη για αναζητησεις και καταγραφες... Κωστη.... να πας στο καλο



Υπηρέτησε ως καθηγητής στα Γυμνάσια και Λύκεια Περάματος Ρεθύμνου, 2ο  Λύκειο Ηρακλείου, Κρουσώνα, Αγίας Βαρβάρας και στο 6ο Λύκειο Ηρακλείου. Στα τρία τελευταία σχολεία διετέλεσε και λυκειάρχης. Επίσης είχε διατελέσει για μια 10ετία πρόεδρος στην Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου.

Ασχολήθηκε με την τοπική ιστορία και ιδιαιτέρως με την ιστορία του χωριού του Άγιος Θωμάς, ενώ πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου.



Μερικά από τα βιβλία του:

-Λόγιος ο Χαΐνης

-«Μαθηταί – Καθηγηταί Β Αρρένων Ηρακλείου 1961-1967 Μα θητεία στην διδασκαλία της Ιστορίας 1961-2016»

-Άγιος Θωμάς, Από τα εκκλησάκια του 21ου αι. στο Ιερό των Χθόνιων Θεοτήτων.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο χωριό Άγιος Θωμάς Ηρακλείου.

 







 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............