Ίλιγγας Κρήτης η απομακρυσμένη παραλία στη Νοτιοδυτική Κρήτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Αυγούστου 2022

Ίλιγγας Κρήτης η απομακρυσμένη παραλία στη Νοτιοδυτική Κρήτη

 Ίλιγγας Κρήτης: Mια απομακρυσμένη παραλία στη Νοτιοδυτική Κρήτη γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις

Ίλιγγας είναι μία όμορφη απόμερη παραλία στη Νότια Κρήτη. Παρόλο που δεν αναφέρεται συχνά στους τουριστικούς οδηγούς, όπως άλλες εξαιρετικές παραλίες της Κρήτης, ο Ίλιγγας είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, η οποία δεν υποφέρει ποτέ από συνωστισμό το καλοκαίρι.
1

Ο Ίλιγγας βρίσκεται στο νομό Χανίων, στην επαρχία Σφακίων. Απέχει από τα Χανιά περίπου 75 χιλιόμετρα. Για να φτάσετε στον Ίλιγγα δεν είναι απαραίτητο να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Μπορείτε να πάτε στο γειτονικό χωριό Χώρα Σφακίων με την αξιόπιστη συγκοινωνία των δημόσιων λεωφορείων και από εκεί να περπατήσετε μέχρι την παραλία του Ίλιγγα.
4

Παραλία Ίλιγγα – ένας μικρός παράδεισος από θάλασσα, βότσαλα και απομόνωση στη Νότια Κρήτη

Η παραλία του Ίλιγγα είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλα. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.
3
Στην παραλία υπάρχει μια μεγάλη γραφική σπηλιά, χαρακτηριστική του Ίλιγγα. Καθώς δεν υπάρχουν δέντρα κοντά στην παραλία, μπορείτε να προστατευτείτε στη σκια της σπηλιάς από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριάτικου μεσημεριού.
Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά τα τελευταία χρόνια μπορεί κανείς να βρει κάποιες ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και μια μικρή ταβέρνα δίπλα στην παραλία η οποία επίσης σερβίρει κρύο νερό, αναψυκτικά και καφέ.
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της παραλίας του Ίλιγγα είναι ότι δεν επηρεάζεται από τους εποχιακούς ανέμους της Κρήτης και του Αιγαίου, τα γνωστά μελτέμια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κολυμπάτε ανενόχλητοι στον Ίλιγγα ακόμη και όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι!
2
Η παραλία του Ίλιγγα έχει εύκολη πρόσβαση από τη Χώρα Σφακίων. Βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού. Εάν έχετε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, μπορείτε να πάρετε το δρόμο για την παραλία – η διαδρομή είναι πολύ σύντομη και διαρκεί μόνο 5 λεπτά περίπου – και ύστερα να περπατήσετε 200-300 μέτρα προς την παραλία. Εάν δεν έχετε όχημα, μπορείτε να φτάσετε περπατώντας στην παραλία από τη Χώρα Σφακίων μέσα σε 30-40 λεπτά.
Z1
Να έχετε υπόψη ότι ο Ίλιγγας είναι μια από τις παραλίες της Κρήτης που είναι δημοφιλής και στους γυμνιστές. Γενικά, οι περισσότερες όμορφες απομονωμένες παραλίες στην Κρήτη έχουν μια, μικρότερη ή μεγαλύτερη, γωνιά φυλαγμένη για τους γυμνιστές!
Ο Ίλιγγας είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης. Όταν εξερευνείτε το νότιο τμήμα του νομού Χανίων και βρίσκεστε στη Χώρα Σφακίων, δεν πρόκειται να το μετανιώσετε αν πάτε για περίπατο και κολύμπι στον Ίλιγγα Κρήτης. Η παραλία θα σας καταπλήξει!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Chania Crete by Nikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............