Αυτές είναι οι μοναδικές γέφυρες στην Ελλάδα που βυθίζονται - Σε ποιο μέρος βρίσκονται - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Αυγούστου 2022

Αυτές είναι οι μοναδικές γέφυρες στην Ελλάδα που βυθίζονται - Σε ποιο μέρος βρίσκονται

 Σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται δύο οδικές γέφυρες πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες.

Ο ισθμός της Κορίνθου αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς αποτελεί τη βαθύτερη διώρυγα που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στον κόσμο.

Με ύψος που φτάνει ως και τα 79 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, τα τοιχώματα της διώρυγας της Κορίνθου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το δικό τους ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και οι οδικές γέφυρες που έχουν δημιουργηθεί ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη σύνδεση της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μπορεί, λοιπόν, στη νέα Εθνική Οδό η γέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές να μην παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για εκείνες που βρίσκονται στην είσοδο και την έξοδο του Ισθμού.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά μοναδικές τις συγκεκριμένες γέφυρες είναι το γεγονός ότι διαθέτουν ξύλινα στοιχεία, τα οποία και κρατούν χαμηλά το συνολικό βάρος της κατασκευής και την καθιστούν περισσότερη ανθεκτική στη διάβρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............