Τεράστιες οι ζημιές στα αμπέλια, να αποζημιωθούν και να ενισχυθούν οι καλλιεργητές ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Αυγούστου 2022

Τεράστιες οι ζημιές στα αμπέλια, να αποζημιωθούν και να ενισχυθούν οι καλλιεργητές ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

 Με την κατάθεση της επιστολής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Ασιτών ως Αναφοράς προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, ζητάει την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας για την κάλυψη των ζημιών στην αμπελοκαλλιέργεια που προκλήθηκαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Ασιτών, μετά τις αυξήσεις σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα που έχουν εκτινάξει στα ύψη το κόστος παραγωγής, οι βροχές του 3ου δεκαήμερου του Αυγούστου έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην παραγωγή. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών, να γίνει απαλλαγή της παραγωγής αποστάγματος από τους σχετικούς φόρους σύμφωνα μέσω της ενεργοποίησης του Ν. 2969/2001 ΦΕΚ 281/Α/18.12.2001 και να υπάρξει χρηματοδότηση των πληγεισών περιοχών από τις βροχοπτώσεις των αρχών του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............