Διακοπή Καπνίσματος - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Αυγούστου 2022

Διακοπή Καπνίσματος - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή και εθιστική συνήθεια, οι συνέπειες της οποίας είναι επιβλαβείς τόσο για την υγεία του ίδιου του καπνιστή όσο και για τους παθητικούς καπνιστές, δηλαδή όσους εισπνέουν παθητικά τον καπνό του καπνιστή. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διακοπής καπνίσματος. 


Στις φαρμακευτικές μεθόδους συμπεριλαμβάνεται η θεραπεία υποκατάστασης με νικοτίνη (τσίχλες, αυτοκόλλητα, ρινικό σπρέυ, εισπνεύσιμη μορφή νικοτίνης-πίπα νικοτίνης), η χορήγηση βουπροπιόνης και η χορήγηση βαρενικλίνης. 

Στις εναλλακτικές μεθόδους περιλαμβάνονται ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική. Άλλες μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζονται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με φαρμακοθεραπεία είναι η συμβουλευτική, η γνωσιακή συμπεριφοριστική παρέμβαση και η χορήγηση ενημερωτικού υλικού αυτοβοήθειας.

  • Στην πρώτη επίσκεψη στον γιατρό θα χρειαστεί να γίνει καταγραφή του ιατρικού ιστορικού του ασθενή και κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις, που περιλαμβάνουν ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος, σπιρομέτρηση και μία μελέτη εξάρτησης από τη νικοτίνη (κλίμακα ελέγχου εξάρτησης από τη νικοτίνη).
  • Στη συνέχεια, ο γιατρός μαζί με τον ασθενή θα αποφασίσουν ποια μέθοδο διακοπής καπνίσματος θα επιλέξουν να ακολουθήσουν με βάση τις επιθυμίες του ασθενή, αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

https://www.doctoranytime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............