Στην επέτειο μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων του Σοκαρά οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Αυγούστου 2022

Στην επέτειο μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων του Σοκαρά οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Στην καθιερωμένη ετήσια Επέτειο Μνήμης για τους 27 εκτελεσθέντες κατοίκους του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 έδωσαν το παρών σήμερα και οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.


Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, οι βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων που έπεσαν για την πατρίδα τονίζοντας τόσο την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, όσο και την απαίτηση να προχωρήσει η κήρυξη του Σοκαρά ως μαρτυρικού τόπου. «Πρέπει να διαφυλάξουμε έμπρακτα την ιστορική μνήμη και το συμπέρασμα από τη θυσία των 27 Μαρτύρων, πως “ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός”», όπως δήλωσαν, ενώ επίσης εξέφρασαν την ανάγκη να προχωρήσει πλέον ο δρόμος που έχει ανοίξει για τις γερμανικές οφειλές σύμφωνα με το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο Σοκαρά, την Ενορία Σοκαρά, τον Σύλλογο Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοκαρά, τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Φαραγγιανών και τις οικογένειες των Μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............