Την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Γάζι «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την καθηλωτική Χριστίνα Αλεξανιάν - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Αυγούστου 2022

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Γάζι «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την καθηλωτική Χριστίνα Αλεξανιάν

 «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όλοι όσοι βρεθούν την Κυριακή στις 21.30 στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Γάζι.


«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», βασισμένα στο ομότιτλο βιβλίο, είναι μια καταγεγραμμένη μαρτυρία μιας Αρμένισσας μάνας που με τα τρία παιδιά κρεμασμένα από τη φούστα της αφήνει πίσω της την καμένη Σμύρνη και μετά από περιπέτειες καταλήγει στην Ελλάδα. Ξεριζωμένη από το 1915 -που έγινε η σφαγή των Αρμενίων- ακολουθεί, μαζί με την οικογένειά της, την πορεία: Προύσα, Αφιόν Καραχισάρ και μετά την υποχώρηση του ελληνικού στρατού Μαγνησία, Σμύρνη όπου ζει την καταστροφή. Τέλος, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με όλον τον προσφυγικό κόσμο για να καταλήξει στην Κρήτη.

Η παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Γάζι «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την καθηλωτική Χριστίνα Αλεξανιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............