«Τραγουδώντας Και Χορεύοντας Τον Πόντο Στην Κρήτη» Σάββατο 6 Αυγούστου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Αυγούστου 2022

«Τραγουδώντας Και Χορεύοντας Τον Πόντο Στην Κρήτη» Σάββατο 6 Αυγούστου

  «Αγαπημένη γη στα Άγια χώματα προσκυνητές θα έρθουμε με τις λύρες το τραγούδι και τον χορό, ο αγέρας θα ψιθυρίζει ότι οι άνθρωποι όταν τραγουδάνε, χορεύουν, παίζουν θέατρο, ονειρεύονται, μένουν ζωντανοί και οι πατρίδες ΑΘΑΝΑΤΕΣ.»

romania


Ο Σύλλογος Ποντίων Π.Ε Χανίων η «Ρωμανία», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων (ΠΟΠΣ), την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ διοργανώνουν εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης», με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συμμετέχουν:

 η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου,

 η Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» &

 ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης».

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, στην πόλη των Χανίων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την Πλατεία 1866 της πόλης των Χανίων, υπό τους ήχους των λυρών και των νταουλιών, το γνωστό και ως «λάλεμαν ση στράταν», με δεκάδες χορευτές να ξεσηκώνουν και να προσκαλούν τον κόσμο, με τελικό προορισμό το Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στις 9.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια της μουσικής παρέλασης, οι χορευτές και οι εθελοντές που θα ακολουθούν τους μουσικούς, θα προσφέρουν πατροπαράδοτα ποντιακά εδέσματα, σύμφωνα με το έθιμο των Ποντίων.

Το τετράπτυχο της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

1. Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μνήμη του Γένους»                                                (παραγωγή ΠΟΠΣ ,έρευνα – επιμέλεια Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου)

2. Μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ρίζα μ’»

3. Χορό και τραγούδια του Πόντου

4. Κυκλικό χορό, με όλους τους παρευρισκόμενους να στέλνουν μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............