Ξεκίνησε τα δρομολόγια του το SpeedRunner Jet - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2022

Ξεκίνησε τα δρομολόγια του το SpeedRunner Jet

 Είναι μία ανάσα... Ενα διαφορετικό project που αξίζει να το προσέξουμε.. Εστω κι εάν δεν αγγίζει τις Κυκλάδες και αφήνει παραπονεμένη την Ανάφη...  

Οπως ανακοίνωσε η "KIARA SEAJETS"  σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 ξεκινούν τα δρομολόγια με το ταχύπλοο SPEEDRUNNER JET στην γραμμή Σητεία  - Ρόδος.   Μάλιστα, έχει έκτακτη προσέγγιση με το καλημέρα στη Σαντορίνη...



Πως είναι το πρόγραμμά του και τι ώρα έπιασε ... δουλειά;    Ελυσε κάβους στις 5.00 το πρωί από Πειραιά για: Σαντορίνη  και στις 12.45 θα βρίσκεται στη Σητεία... Και μετά;  14.15 στη Κάσο,  Κάρπαθο στις 15.05 και στη Χάλκη 16.50  για να σταματήσει στη Ρόδο στις 18.45...
Στη συνέχεια ... Αναχώρηση  στις 20.05 από Ρόδο για Διαφανι (21.10), Πηγάδια (22.00), Κάσο (22.50) και Σητεία  23.55.  Και από αύριο θα ακολουθήσει το πλοίο ακολουθεί το κανονικό του πρόγραμμα. 

Η δημοφιλής «φρεγάτα» των Δυτικών Κυκλάδων, που μεσουράνησε στα νησιά της γραμμής ως SPEEDRUNNER 3, πουλήθηκε από την Aegean Speed Lines τον περασμένο Απρίλιο, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή των δραστηριοτήτων -της γνωστής εταιρείας- μετά από 17 χρόνια. Ευκαιρία που αξιοποίησε άμεσα η δυναμικά αναπτυσσόμενη Seajets, η οποία ενισχύει συνεχώς τον στόλο της με αξιόλογα ταχύπλοα σκάφη.

Το SPEEDRUNNER JET, είναι το 15ο ταχύπλοο εν ενεργεία σκάφος της εταιρείας για το 2022, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται και 4 συμβατικά πλοία (SUPER STAR, AQUA BLUE, AQUA JEWEL, SPORADES STAR) στις εγχώριες γραμμές της ακτοπλοΐας μας.

Η παράδοση του πλοίου έγινε στις αρχές Ιουνίου και συνακόλουθα μεταφέρθηκε στον Πειραιά, μπροστά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου το τελευταίο διάστημα δέχεται εντατικές εργασίες προσαρμογής στα νέα του καθήκοντα. Το πλοίο μετονομάστηκε ήδη σε SPEEDRUNNER JET, ενώ αυτές τις ημέρες αλλάζει και φορεσιά.

Το επιτυχημένο πλοίο προετοιμάζεται εντατικά προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια, είτε στη θέση του ομόσταυλου PAROS JET στη γραμμή Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος, είτε να βρεθεί ξανά στη γνώριμη για αυτό γραμμή των  Δυτικών Κυκλάδων.

Εμείς ευχόμαστε καλή αρχή και καλές θάλασσες με τα νέα του σινιάλα, σε όποια γραμμή και αν εξυπηρετήσει. Αναμφίβολα θα είναι επιτυχημένο.

Το SPEEDRUNNER JET ναυπηγήθηκε στην Ιταλία  το 1999. Έχει χωρητικότητα 4.724gt (340 dwt), μήκος 100,40 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα και βύθισμα 4,50 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 800 επιβάτες και 160 Ι.Χ.. Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Ruston V20RK 270 συνολικής ισχύος 27.500 kw και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων.

με στοιχεία από το   arxipelagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............