Ξεκίνησε η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, χωρίς τη φυσική παρουσία πωλητή και αγοραστή, στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2022

Ξεκίνησε η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, χωρίς τη φυσική παρουσία πωλητή και αγοραστή, στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης

 Μία ακόμα πρωτοποριακή ψηφιακή υπηρεσία για τον πολίτη της Κρήτης

Ξεκίνησε η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, χωρίς τη φυσική παρουσία πωλητή και αγοραστή, στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας ΚρήτηςΓια την ανανέωση της άδειας οδήγησης, την αντικατάσταση παλιάς άδειας με νέου τύπου καθώς και για αντίγραφα αδειών οδήγησης λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής δεν απαιτείται πια η φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης. Ο πολίτης μπορεί επίσης να έχει πλήρη εικόνα των οχημάτων που έχει στην κατοχή του καθώς και να αιτηθεί ψηφιακά ένα αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας του οχήματος του λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής.

Από σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, προστέθηκε μία ακόμα ψηφιακή υπηρεσία. Ο πολίτης θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου και μέρα της εβδομάδας και από τον υπολογιστή του, την ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος χωρίς τη φυσική παρουσία πωλητή και αγοραστή στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης.

Τόσο η νέα αυτή υπηρεσία που αφορά χιλιάδες πολίτες που προχωρούν σε μεταβίβαση οχήματος, όσο και παλαιότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν ήδη μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες, είναι προσβάσιμες για όλους στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης gdme.crete.gov.gr, χωρίς περιορισμούς ωραρίων και χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση πρόσθετων δικαιολογητικών.

Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν καταγράψει διεθνή αναγνώριση και αφορούν το νέο μοντέλο λειτουργίας, την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου καθώς και την απλούστευση διαδικασιών. Υιοθετώντας ένα μοναδικό μοντέλο συνεργασίας το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς σχεδίασαν από κοινού καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή των πρώτων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, η καλή πρακτική διευρύνθηκε με την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και την επέκταση τους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............