«Τρέχουν» οι ενεργειακές αναβαθμίσεις του Μαλεβιζίου στα σχολεία Τυλίσου & Ροδιάς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιουλίου 2022

«Τρέχουν» οι ενεργειακές αναβαθμίσεις του Μαλεβιζίου στα σχολεία Τυλίσου & Ροδιάς

 «Κάνουμε το πρώτο, σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων μας. Ξεκινήσαμε από την Ροδιά και την Τύλισο. Ήδη εργασίες προϋπολογισμού 526.000€ προχωρούν στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Γυμνάσιο Τυλίσου, καλύπτοντας πλήρως τη σχολική κοινότητα της περιοχής. Αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς, όπου προβλέπονται εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 250.000€ έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος. Με πόρους που καταφέραμε να κερδίσουμε από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης. Όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις. Σχεδιασμένες λύσεις. Ριζικές αλλαγές για να αναβαθμίσουμε πλήρως αυτές τις εστίες ζωής. Έγινε η αρχή και συνεχίζουμε!»

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο πλαίσιο  σημερινής επίσκεψής του στα σχολεία της Τυλίσου, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την έναρξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης. Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τα στάδια των εργασιών συζήτησαν κι έδωσαν το παρών οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης και Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυλίσου Μανώλης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, καθώς και οι Πρόεδροι της Ββάθμιας και Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ανδρέας Παντερής  και Μενέλαος Σκουλούδης αντίστοιχα.

Αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Μαράθου. Τέλος, ως τα τέλη του μήνα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ για να βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί του Δήμου Μαλεβιζίου για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας και για το Γυμνάσιο Γαζίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε να πετύχει από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση των παραπάνω  σχολικών του συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............