Ξεκινάνε την Δευτέρα 11 Ιουλίου οι εκπτώσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιουλίου 2022

Ξεκινάνε την Δευτέρα 11 Ιουλίου οι εκπτώσεις

 Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινούν και στο Ηράκλειο οι θερινές εκπτώσεις με τον εμπορικό κόσμο της πόλης να προχωρούν σε γενναίες προσφορές.

Μάλιστα, την Κυριακή 17 Ιουλίου τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά.


Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, ότι σύμφωνα με  ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι  τακτικές  θερινές  εκπτώσεις φέτος,  θα  ξεκινήσουν  την  Δευτέρα 11  Ιουλίου  και  θα  διαρκέσουν  έως  και  την  Τετάρτη  31  Αυγούστου  2022.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα  πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτρέπει τους πολίτες της πόλης μας,  να ενισχύσουν τους τοπικούς εμπόρους. Τα τοπικά  καταστήματα εκτός από τις ανταγωνιστικές τιμές παρέχουν υψηλή ποιότητα,  επάρκεια και ευελιξία στις συναλλαγές με τους καταναλωτές. Έτσι οι Ηρακλειώτες μπορούν να προβούν σε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές στηρίζοντας παράλληλα τα τοπικά καταστήματα.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα τοπικά καταστήματα και τους συνανθρώπους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............