Τύλισος: «Ναι» από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο Μαλεβιζίου για την ανάπλαση στην Πλατεία Ευαγγελιστρίας! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Ιουλίου 2022

Τύλισος: «Ναι» από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο Μαλεβιζίου για την ανάπλαση στην Πλατεία Ευαγγελιστρίας!

 Μια ακόμη διεκδίκηση και μια ακόμη χρηματοδότηση κατάφερε να κερδίσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, αυτή τη φορά από το Πράσινο Ταμείο για ένα σημαντικό έργο ανάπλασης στην Τύλισο. Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Τυλίσου» συνολικού προϋπολογισμού 750.000ευρώ με το Δήμο Μαλεβιζίου να αποσπά θετική αξιολόγηση από το Πράσινο Ταμείο και χρηματοδότηση συνολικού ύψους 345.310 € για να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης.


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας: «Πήραμε το σήμα εκκίνησης για την ανάπλαση της Πλατείας Ευαγγελιστρίας στην Τύλισο! Αναβαθμίζουμε το δημόσιο χώρο για να κερδίσουμε ελεύθερο χώρο για όλους! Έργο πνοής συνολικού προϋπολογισμού 750.000€. Με ικανοποίηση πήραμε το «ναι» από το Πράσινο Ταμείο μαζί με χρηματοδότηση 345.310€! Συμβάλλουμε με ίδιους πόρους του Δήμου ύψους 404.690€ για να βάλουμε μπροστά μια ουσιώδη και λειτουργική πρόταση. 

Κι επειδή συνεργάστηκαν πολλοί και…πολύ για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα, από την εκπόνηση της μελέτης έως και την υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση, ευχαριστώ για τη συνδρομή τους: τους Αντιδημάρχους Γιώργο Πετούση και Γρηγόρη Περυσινάκη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα την Πόπη Δασκαλάκη, τη Μαρία Γρηγοράκη, και την Αφροδίτη Κοτσιφάκη, την Αντιγόνη Καμπάνη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Κύρκο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Τυλίσου Μανώλη Βασιλάκη και φυσικά τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιο Μαλλιωτάκη, εφημέριο της Τυλίσου και αρχιερατικό επίτροπο της ΣΤ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας.   Πάμε όλοι μαζί για μια παρέμβαση που θα τονώσει σημαντικά την περιοχή της Τυλίσου στο σύνολό της»!

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλατεία Ευαγγελιστρίας οριοθετείται και αναβαθμίζεται μαζί με την περιμετρική της οδό, η κυκλοφορία διευθετείται για όλους τους χρήστες, δημιουργούνται πεζοδρόμια και συνθήκες προσβασιμότητας για ΑμεΑ, τοποθετείται σύγχρονος αστικός εξοπλισμός με μέριμνα για σκίαση, εγκαθίσταται σύγχρονος φωτισμός και γίνεται χρήση κατάλληλων υλικών με βιοκλιματικά στοιχεία. Έμφαση δίνεται στη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών και στην απόδοση χώρου ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό, συνθέτοντας ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το πράσινο και δημιουργούνται χώροι στάθμευσης.  Επιτυγχάνεται έτσι, η αστική ανάπλαση του χώρου, η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Όλα τα υλικά που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν είναι φυσικά προς το περιβάλλον και εναρμονίζονται άριστα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............