Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουλίου από τον Καρτερό, με τις 4ήμερεςεκδηλώσεις «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Ιουλίου 2022

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουλίου από τον Καρτερό, με τις 4ήμερεςεκδηλώσεις «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη»

 

ΔράσειςΟδικής Συμπεριφοράς με το ειδικό Φορτηγό Οδικής Ασφάλειας, συζήτηση «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;» με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έκθεση δεκάδων ιστορικών οχημάτων και συνοδήγηση με πρωταθλητές στο KarterosBeachSportsCenter

 


To ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις«ξεκινάει» και φέτος από την Κρήτη και ειδικότερα από το Ηράκλειο. Στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό μπαίνει και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, έπειτα από τα αθλήματα της άμμου (beachhandball, beachvolley, footvolley, beachsoccer), που με επιτυχία διεξήχθησαν εκεί τις τελευταίες εβδομάδες σπουδαίες διοργανώσεις.

 

Από την Πέμπτη 28 Ιουλίου έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου στο KarterosBeachSportsCenterσυνδιοργανώνεται από την MotorsportGreece, το ΕΑΚ Ηρακλείου και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το 4ήμερο εκδηλώσεων «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη» με έμφαση στην Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά.

 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

·        Έκθεση περισσοτέρων από 50 ιστορικών οχημάτων με τη συμμετοχή των ΕΟΦΙΛΠΑ, ΑΟΚ, Φίλοι Κλασσικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, Χανίων, Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων, Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτων Χανίων).

Γνωριμίαμε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου και της πορείας εξέλιξής του, που σε μεγάλο βαθμό είναι συνυφασμένη με την ιστορία εξέλιξης της κοινωνίας ανά δεκαετίες.

·        Συζήτηση με θέμα «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;» την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 7 μ.μ., με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία θεσμικών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, τοπικών αθλητικών σωματείων και πρωταθλητών ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ανακαλύπτουν το οδηγικό τους λάθος και μέσα από την επανάληψη των βασικότερων λαθών που αποτυπώνονται στις κάρτες της καμπάνιας EKO AcropolisRallyRoadSafety θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα τα ίδια κοινά λάθη: Απόσπαση προσοχής, ακατάλληλη ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ή κράνους. Μάλιστα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του για την Οδική Ασφάλεια, αναφέρθηκε ειδικά στην Κρήτη και το δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

·        Συνοδήγηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, σε οχήματα τύπου beachbuggy, σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή -κλειστή στην κυκλοφορία.

ΕΚΟ Acropolis Rally Road Safety Truck

 

Παράλληλα, το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με προσομοιωτές οδήγησης, γυαλιά προσομοίωσης επικίνδυνων καταστάσεων, κάρτες Οδικής Ασφάλειας με Έλληνες αθλητές, καθώς και με δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και στη διάθεση όλων κατά τη διάρκεια των 4ήμερων εκδηλώσεων.

 

Σας περιμένουμε στο KarterosBeachSportsCenter, 28 - 31/7, όπου όλα θα κινούνται σε ρυθμούς ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Οδικής Ασφάλειας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............