Ξεκινούν οι εκδρομές των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιουνίου 2022

Ξεκινούν οι εκδρομές των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

 Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας ξεκινάει εκ νέου τις δραστηριότητές της.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι να αναδειχθεί τόσο η ιστορία όσο και το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας και του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι:

-Επίσκεψη και ξενάγηση στο BIOAROMA CRETE, μία πρωτοποριακή εταιρεία βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων που ιδρύθηκε το 2007 στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ολες οι πρώτες ύλες προέρχονται από ένα αγρόκτημα έκτασης 100 στρεμμάτων , όπου καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους 150 τύποι αρωματικών φυτών και βοτάνων και βιολογική μελισσοκομία.

Οι εγκαταστάσεις που είναι επισκέψιμες περιλαμβάνουν αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, αρωματοποιείο, κλπ.

-Επίσκεψη και ξενάγηση στην γυναικεία Μονή Κρεμαστών νότια της Νεάπολης, κτισμένη το 1593 με φρουριακή αρχιτεκτονική σε απότομη κατάφυτη πλαγιά. Στην μονή λειτουργεί και εργαστήριο αγιογραφίας από τις μοναχές.

-Επίσκεψη και ξενάγηση στο πανέμορφο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης που στεγάζεται στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης

Τα εκθέματα αποτελούνται από κειμήλια της πολιτισμικής παράδοσης της επαρχίας Μεραμβέλου και αφορούν την καθημερινή ζωή μετά τον 19ο αιώνα.

Η εκδρομή θα κλείσει με φαγητό στο χωριό Λίμνες στην ταβέρνα Κάτω Καφενεία.

Το κόστος της εκδρομής είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει το πούλμαν, ξενάγηση στο Βιοάρωμα, και στο Μουσείο, φαγητό με πλήρες μενού.

Αναχώρηση: 08.30 το πρωί, από το άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Επιστροφή: 18.00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουνίου, ώρες 09.00-14.00 και 17.00- 21.00 στα τηλέφωνα

Κορίνα Πατεράκη: 6944601927

Πελαγία Βελιγραδή: 693810400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............