Σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον Λιμένα Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιουνίου 2022

Σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον Λιμένα Χερσονήσου

 Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον Λιμένα Χερσονήσου θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου.

Πρόκειται για μία δέσμη στοχευμένων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων σε «ευαίσθητες» περιοχές όπου παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.



Στο πλαίσιο σύσκεψης παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού Τμήματος και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός μετώπου συνεργασιών και δράσεων με επίκεντρο τη χερσαία ζώνη του Λιμένα Χερσονήσου όπου δέχεται κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Μεταξύ άλλων θα κινητοποιηθεί περαιτέρω ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων, ειδικά σε σημεία όπου παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Στο τρίπτυχο ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης

Σέγκος επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τα τοπικά τμήματα της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

«Θα δράσουμε άμεσα και στοχευμένα με στόχο τη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας δημοτών και επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ο Δήμος Χερσονήσου δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών με αποτέλεσμα να απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί στο κυκλοφοριακό. Είμαστε σε άριστη συνεργασία με το Αστυνομικό και το Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου προκειμένου να θέσουμε σε εφαρμογή συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για το κυκλοφοριακό αλλά σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης θα πρέπει να επιβληθούν απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους επιμένουν να παρανομούν, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σέγκος.

Εξάλλου, προγραμματίζονται αντίστοιχες συσκέψεις για το κυκλοφοριακό στο σύνολο των τουριστικών περιοχών του Δήμου Χερσονήσου.

Παράλληλα συντάσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων το οποίο βάζει σε κεντρικό «κάδρο» τόσο το παραλιακό μέτωπο όσο και τους οικισμούς προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα σε περιοχές όπου το οδικό δίκτυο αδυνατεί να εξυπηρετήσει την κατακόρυφη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου τους θερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............