Αεροδρόμιο Καστελλίου και ΒΟΑΚ: Στην Βουλή τα προβλήματα της οδικής σύνδεσης και τα διόδια των χρηστών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιουνίου 2022

Αεροδρόμιο Καστελλίου και ΒΟΑΚ: Στην Βουλή τα προβλήματα της οδικής σύνδεσης και τα διόδια των χρηστών

 Το πρωί της Παρασκευής 10/6 θα συζητηθεί η νέα Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα προβλήματα της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου Καστελλίου με τον ΒΟΑΚ, όπως επισημάνθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, καθώς και τα διόδια που θα κληθούν να πληρώνουν όσοι μετακινούνται από και προς το νέο αεροδρόμιο.Όπως είναι γνωστό, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2022, συζήτησε το θέμα τροποποίησης της μελέτης του οδικού δικτύου που θα συνδέει στο μέλλον το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Η πρόταση, που υπερψηφίστηκε ομόφωνα, τονίζει ότι με την υφιστάμενη όδευση ο δρόμος αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον και σε υφιστάμενους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ παρουσιάζει και ζητήματα ασφαλείας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Παράλληλα, η ανακίνηση του ζητήματος διασύνδεσης αεροδρομίου Καστελίου - ΒΟΑΚ επαναφέρει και το ερώτημα του κατά πόσο οι χρήστες του αεροδρομίου θα πληρώνουν διόδια για τις μετακινήσεις τους, με δεδομένη την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλει διόδια σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, καθώς και στις εξόδους της πόλης του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............