Ξανά στο σφυρί το ξενοδοχείο "φάντασμα" στη Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουνίου 2022

Ξανά στο σφυρί το ξενοδοχείο "φάντασμα" στη Σητεία

 Μια δεύτερη ευκαιρία αναζητά μέσα από την οδό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η ημιτελής ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία της Αγίας Φωτιάς στην Σητεία, η οποία εδώ και αρκετές δεκαετίες βουλιάζει στην φθορά του χρόνου, των φυσικών φαινομένων και της εγκατάλειψης.

Γυρνώντας πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης έβαζε μπροστά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, την Σητεία,  τίποτε δεν προμήνυε την τελική κατάληξη, ότι δηλαδή θα έμενε επί χρόνια μετέωρο χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο project.Το εν λόγω ακίνητο για το οποίο έχουν γίνει ήδη δύο προσπάθειες εκποίησης χωρίς αποτέλεσμα κατά το παρελθόν, μια το 2020 και μια το 2021, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 22 Ιουνίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στα 4,912 εκατ. ευρώ από 6.151.320 ευρώ, που είχε ανέλθει στις προηγούμενες απόπειρες.

Όπως αναφέρει το capital ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης, την οποία είχε ιδρύσει το 1971 ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής και ξενοδόχος Αντώνης Λελάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012 σε ηλικία 76 ετών ενώ πλέον τη διαχείριση έχουν αναλάβει οι κληρονόμοι, μεταξύ των οποίων, ο γιος του εκλιπόντος, Γιάννης.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έμεινε μετέωρο 

Ήταν τη δεκαετία του 1990,  όταν ο Αντώνης Λελάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημαντικής του επιχειρηματικής διαδρομής στήριζε με κάθε δυνατό τρόπο τον τόπο του, την Σητεία, αποφάσισε να αποκτήσει μια έκταση 185.640 τ.μ. στην γνωστή παραλία της Αγίας Φωτιάς.


Στη συγκεκριμένη έκταση, η οποία ουσιαστικά προήλθε από την συνένωση 8 οικοπέδων, ξεκίνησε η κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος με οικοδομική άδεια του 1991, το οποίο, ωστόσο, έμεινε στα μπετά.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα καθώς και 5 συγκροτήματα bungalows στο δυτικό τμήμα με τη συνολική επιφάνεια να ανέρχεται στα 13.365 τ.μ., εκ των οποίων τα 12.765 τ.μ. αφορούν στο κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου και τα 600 τ.μ. στα bungalows.

Όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένου του ισογείου έχουν ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα. Το ισόγειο αναπτύσσεται σε δύο επιμέρους επίπεδα με το ανατολικό τμήμα να βρίσκεται υψομετρικά λίγο χαμηλότερα σε σχέση με το υπόλοιπο, ενώ περιστρέφεται γύρω από αίθριο.

Το κτίριο είναι αποπερατωμένο σε ό,τι αφορά στον σκελετό του από οπλισμένο σκυρόδερμα ενώ έχει αποπερατωθεί μικρό τμήμα της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής έκτασης, έχουν ανεγερθεί τα 5 bungalows με διαφορετική χωρητικότητα το καθένα.

Συγκεκριμένα, 2 από τις μονάδες έχουν 2 διαμερίσματα και οι υπόλοιπες 3 μονάδες έχουν από 4 διαμερίσματα η καθεμία.

Βυθισμένο στην εγκατάλειψη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, τα παραπάνω κτίσματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ λόγω της έλλειψης συντήρησης αντιμετωπίζουν σημαντικές φθορές οι οποίες τα καθιστούν πρακτικά μη λειτουργικά.

Να σημειωθεί ότι τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Aegean Baltic Bank για υποθήκες και προσημειώσεις,  οι οποίες γυρνούν πίσω στη διετία 2009-2012.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 22 Ιουνίου καθώς την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί για ένα αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 60.882 τ.μ., το οποίο επίσης εντοπίζεται στην παραλία της Αγίας Φωτιάς, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.308.977 ευρώ με επισπεύδουσα, επίσης, την Aegean Baltic Bank.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............