Πρόσκληση Συμμετοχής σε έκθεση εικαστικών έργων τοπικών καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση Συμμετοχής σε έκθεση εικαστικών έργων τοπικών καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

 Στην ανάδειξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του Μαλεβιζίου και ειδικότερα των εικαστικών, αποσκοπεί η νέα έκθεση που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου με θέμα «Καλλιτέχνες Μαλεβιζίου». Μία έκθεση που απευθύνεται όχι μόνο σε καταξιωμένους εικαστικούς αλλά και σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους.



Μέσα από την προσπάθεια αυτή η Δημοτική Πινακοθήκη φιλοδοξεί να δοθεί χώρος σε έμπειρους δημιουργούς να παρουσιάσουν νέα ή παλαιότερη δουλειά τους, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες.

Παράλληλα όμως δίνεται η ευκαιρία σε νέους εικαστικούς να εκθέσουν και να «συστήσουν» την δική τους παραγωγή στο κοινό, αποκαλύπτοντας έναν δημιουργικό πλούτο που ενδεχομένως «κρύβεται» ή δεν έχει πάντα την ευκαιρία να προβληθεί.

Η προσπάθεια αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει την καλλιτεχνική δραστηριότητα εντός του Δήμου αποσκοπώντας μελλοντικά στην δημιουργία θεσμού με άξονα την Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη απευθύνει πρόσκληση σε τοπικούς καλλιτέχνες, ανεξαρτήτου ηλικίας, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, που είτε κατοικούν είτε κατάγονται από τον Δήμο Μαλεβιζίου και θέλουν να συμμετάσχουν με πρωτότυπα ή ήδη υπάρχοντα έργα παραγωγής τους.

Απαιτούμενα για την συμμετοχή στην έκθεση:

Κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να συμμετάσχει με 1ή 2 έργο/α.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του/της συμμετέχοντος/ουσας

Τίτλος, διαστάσεις, έτος εκτέλεσης και υλικό κατασκευής του έργου, καθώς και μικρό επεξηγηματικό κείμενο.

Όσα έργα φιλοτεχνούνται σε καμβά θα πρέπει να είναι τελαρωμένα, ενώ εκείνα σε χαρτί κορνιζωμένα. Στα γλυπτά, τις εγκαταστάσεις και videoart θα πρέπει να προμηθεύεται, από τον δημιουργό, ο αναγκαίος εξοπλισμός (βάσεις, μηχανισμοί προβολής), όπως απαιτείται για την κατάλληλη έκθεση των συνθέσεων.

Η παράδοση των έργων θα εκτελείται στην Δημοτική Πινακοθήκη με ευθύνη των καλλιτεχνών, όπως επίσης και η παραλαβή τους, μετά το πέρας της έκθεσης, σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτές και κατόπιν ειδοποιήσεως. (Δεν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και φύλαξης των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης)

Απαραίτητη είναι η φωτογραφία των έργων σε μορφή .jpg καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης για την καταχώρησή τους σε βάση δεδομένων αλλά και για την σωστή γραφιστική τους διαχείριση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Ιουνίου στο e-mail: ekthesi2022@malevizi.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2810 314852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............