Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Ιουνίου 2022

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

 Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης. Πρόκειται για την δεύτερη φάση της διαμόρφωσης – αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από τον ίδιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.Το έργο επί της ουσίας αφορά στην ολοκλήρωση της διαμόρφωσης και της αποκατάστασης της διαδρομής στο ισόπεδο τμήμα της ενετικής οχύρωσης, από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Ιησού. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του έργου έχει παραδοθεί από το καλοκαίρι του 2020 και αγκαλιάστηκε από το κοινό με αποτέλεσμα τα Τείχη να γίνουν εκ νέου αγαπημένος τόπος συνάντησης και περιπάτου για χιλιάδες ανθρώπους.

Με τη δεύτερη και μεγαλύτερη παρέμβαση, η εικόνα και η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης διαδρομής αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- Η επίστρωση των υφιστάμενων καθώς και των νέων διαδρόμων που θα κατασκευαστούν, με ειδικό σταθεροποιητικό δάπεδο.

- Η τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού τεχνολογίας LED, συστήματος βιντεοεπιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών και πυροσβεστικών κρουνών σε ολόκληρη τη διαδρομή.

- Η τοποθέτηση ειδικής ξύλινης ράμπας – γέφυρας στην περιοχή του προμαχώνα Βηθλεέμ έτσι ώστε να μην διακόπτεται ο ενιαίος χαρακτήρας της διαδρομής.

- Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου αναψυκτηρίου στον προμαχώνα του Παντοκράτορα και η κατασκευή νέου στον προμαχώνα Ιησού.

- Η συντήρηση του πρασίνου σε όλο το μήκος της διαδρομής καθώς και η ενίσχυσή του με νέες φυτεύσεις.

- Η τοποθέτηση ποδηλοστατών, προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και προειδοποιητικών πινακίδων σε ενδεδειγμένα σημεία.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.345.873,16 ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020.

Ο Δήμαρχος δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Προχωράμε στη δεύτερη φάση ενός σπουδαίου έργου, με την ολοκλήρωση της οποίας θα παραδοθεί στον κάτοικο και στον επισκέπτη του Ηρακλείου μία πλήρως οργανωμένη πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή. Τα Ενετικά Τείχη γίνονται έτσι ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στην πόλη μας, ένας χώρος πολιτισμού, περιπάτου και αναψυχής 3,5 περίπου χιλιομέτρων. Με αυτόν τον τρόπο θα ενταχθούν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα του πολίτη ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν και σημείο ενδιαφέροντος για χιλιάδες επισκέπτες».

Δείτε εδώ το ισόπεδο τμήμα της ενετικής οχύρωσης, από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Ιησού, όπως ήταν πριν την πρώτη παρέμβαση που ολοκληρώθηκε το 2020 και όπως πρόκειται να διαμορφωθεί μετά τη δεύτερη: https://www.youtube.com/watch?v=clS17uT2jkM

Εδώ το ισόπεδο τμήμα της ενετικής οχύρωσης όπως είναι σήμερα: https://www.youtube.com/watch?v=s07EwfJG01E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............