Το Φαράγγι Της Αγίας Ειρήνης Στα Χανιά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαΐου 2022

Το Φαράγγι Της Αγίας Ειρήνης Στα Χανιά

 Στο σταυροδρόμι των ηπείρων και των θαλασσών, το Μεγάλο Νησί όπου άνθησε ο Μινωικός πολιτισμός, ο χιλιοτραγουδισμένος τόπος με τη μεγάλη ιστορία. Η Κρήτη. Παινεμένη για το κλίμα της και την ευφορία της γης, ένας τόπος πάμπλουτος σε μύθους, πολιτιστική κληρονομιά, λαογραφία, η Κρήτη κατέχει εξέχουσα θέση από παλιά και για το πλούτο και την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος που διαθέτει.


FARAGGI%2BXANIA

Ο Γάλλος Henri Castella, προσκυνητής του 1600 που ύμνησε την Κρήτη στο πέρασμά του, τη χαρακτήρισε «το πιο ευτυχισμένο νησί της Μεσογείου, εύφορο και με κλίμα γλυκό». Το γεγονός που εντυπωσίασε Έλληνες και ξένους περιηγητές και ερευνητές της ελληνικής φύσης είναι η ποικιλία των βιοτόπων και της γεωμορφολογίας του νησιού. Είναι αξιοσημείωτο, ότι σε ένα μεσογειακό νησί βρίσκουμε από αμμοθίνες και παραλιακούς υγρότοπους ως αλπικές ζώνες στα ψηλά βουνά. Μέσα σ’ αυτό το πανυγύρι της φύσης, υπάρχει πλήθος φυτών, πολλά από τα οποία σπάνια, ενδημικά φυτά του νησιού καθώς και ενδιαφέροντα είδη ζώων όπως το κρητικό αγριοκάτσικο, ο γυπαετός, ο χαμαιλέοντας και άλλα.

faraggi

Ο Ρωμαίος Πλίνιος έγραφε τα πρώτα μετά Χριστό χρόνια «καθετί που βλασταίνει στο νησί, είναι ασύγκριτα καλύτερο, από όσα φυτρώνουν σε άλλους τόπους ακόμη και αν πρόκειται για το ίδιο είδος».


Κείμενα - Φωτογραφίες : Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος (Δασολόγος) 


ΠΗΓΗ: http://www.kritikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............