Διήμερα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαΐου 2022

Διήμερα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σητεία

 Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας* θα πραγματοποιήσει δύο διήμερα σεμινάρια εκπαίδευσης με τίτλο «Εναλλακτικές πρακτικές στην εκπαίδευση: Παραδείγματα από το δημόσιο σχολείο». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 14-15 και 21-22 Μαΐου 2022 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων για την παιδαγωγική Φρενέ, το Δημοτικό Σχολείο Φρε Χανίων και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 


Η εκπαίδευση απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής της Σητείας. Τα σεμινάρια διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης.

Οι προσκεκλημένοι/ες εισηγητές/ριες θα εκπαιδεύσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σε πρακτικές μάθησης, οι οποίες στόχο έχουν να ενισχύσουν τη συνεργασία και την ομαδικότητα μέσα στην τάξη, να αναπτύξουν δημοκρατικές διαδικασίες στο σχολείο, να συμβάλουν στην ενεργητική μάθηση από τους/τις μαθητές/ριες, να εισάγουν συμπεριληπτικές διαδικασίες και να αναδείξουν τη σημασία της αξιοποίησης της τέχνης και της επιστήμης στην εκπαιδευτική διαδικασία. 


Οι προσκεκλημένοι/ες θα υλοποιήσουν εργαστήρια και θα μεταδώσουν τεχνικές με βάση τη βιωματική μάθηση, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την εφαρμογή των πρακτικών αυτών στο δημόσιο σχολείο.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας υλοποιεί τα διήμερα σεμινάρια στο πλαίσιο των παρεμβάσεων πρόληψης των εξαρτήσεων στην σχολική κοινότητα. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, όταν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μπορούν να δημιουργήσουν θετικές μαθησιακές εμπειρίες, να ενδυναμώσουν τη σχέση των παιδιών με το σχολείο, να ενισχύσουν στα παιδιά την αίσθηση του «ανήκειν» και την αίσθηση της κοινότητας. Υπό αυτήν την έννοια μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ψυχική υγεία των παιδιών και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην ανάπτυξη αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Η συμμετοχή στα διήμερα εκπαίδευσης, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην φόρμα https://forms.gle/q7ZxHdBEV4Swpjc57 ή στο 28430 29620 έως και τις 12 Μαΐου 2022. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.

Πρόσωπο επικοινωνίας:

Ζάχου Μαριάννα, 28430 29620

*Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ ή/και τυχερά παιχνίδια και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν. Επιπλέον, αναπτύσσει παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σε συνεργασία με την σχολική και τοπική κοινότητα.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 14/05/2022

Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων για την παιδαγωγική Φρενέ

Δημοπούλου Φωτεινή, Γεωργαντά Μαριλένα, Βελίγγου Μαρία, Χριστοφορίδου Σιρμαλού – Εκπαιδευτικοί και μέλη του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων για την παιδαγωγική Φρενέ

10.00 – 11.00: Προβολή της ταινίας «Εκπαίδευση με ερωτήσεις» και ανοιχτή συζήτηση

11:00 – 12:45 Εργαστήριο «Ελεύθερα κείμενα – Η ελεύθερη έκφραση στην πράξη»

12:45 – 14:00 Εργαστήριο «Το ραδιόφωνο των παιδιών»

Δημοτικό Σχολείο Φρε Χανίων

Μιχελάκης Στέλιος – Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Φρε Χανίων

17.00 – 18.00: Παρουσίαση Δημοτικού Σχολείου Φρε Χανίων: «Ένα σχολείο που ταιριάζει σε όλους και όλες»

18.00 – 20.00: Συμμετοχικό εργαστήριο «Παθητική ασφάλεια»

Κυριακή 15/05/2022

Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων για την παιδαγωγική Φρενέ

10:00 – 11:15 Εργαστήριο «Τι νέα; Ένας τόπος έκφρασης και επικοινωνίας»

11:15 – 13:15 Εργαστήριο «Η συνέλευση των παιδιών»

13:15 – 14:00: Απολογισμός διημέρου και ανοιχτή συζήτηση

Σάββατο 21/05/2022

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Χριστίνα Κρίθαρη, Αγλαΐα Νάκα, Κατερίνα Κούρκουλου, Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Χρήστος Ραχιώτης – Εκπαιδευτικοί και μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

17:00 – 17:30: Παρουσίαση Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

17:30 – 21:00: Πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» - Βιωματικό εργαστήριο

Κυριακή 22/05/2022

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

10:00 – 13:15: Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα – Παράσταση θεάτρου φόρουμ: «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»

13:15 – 14:00: Απολογισμός διημέρου και ανοιχτή συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............