Σταματούν οι εργασίες με προσωρινή δικαστική απόφαση στον Παλίγκρεμνο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Μαΐου 2022

Σταματούν οι εργασίες με προσωρινή δικαστική απόφαση στον Παλίγκρεμνο

 Εκδικάστηκε χθες η προσωρινή διαταγή που κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασίλειου για τον Παλίγκρεμνο και το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα βάζοντας ουσιαστικά “φρένο” στις εργασίες που ξεκίνησε ο ιδιώτης για την κατασκευή υποσκαφής ξενοδοχειακής  μονάδας.



Έτσι, με απόφαση του ειρηνοδικείου, απαγορεύεται η παρέμβαση στην επίδικη κοινόχρηστη οδό μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 Ιουνίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της “Κρητικής Επιθεώρησης” η πολεοδομία θα επανεξετάσει τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί και βάσει των οποίων εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

«Για μία μικρή μάχη που την κερδίσαμε όλοι μαζί, μέχρι να κερδίσουμε την μεγαλύτερη» κάνει λόγο η Κίνηση για την προστασία του Παλίγκρεμνου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να κηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο της φύσης.

« Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε ότι εμείς είμαστε ο βράχος για τον βράχο μας.

Ραντεβού στις 21/6, αλλά και αγώνας κάθε μέρα για να κερδίσει η φύση και ο Παλίγκρεμνος!» αναφέρει η Κίνηση για την προστασία του γεώτοπου.

Να σημειωθεί πως πάνω από 1.500 υπογραφές  συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον Πλακιά για την προστασία του Παλίγκρεμνου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κίνηση για την σωτηρία του γεωλογικού μνημείου.

https://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............