Έρχεται στα Χανιά ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2022

Έρχεται στα Χανιά ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος»

 Η Κρήτη έχει την τιμητική της στον επικείμενο «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας». που φέτος διοργανώνεται ύστερα από 11 χρόνια και στοχεύει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία.


Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο το πρωί της 27ης Απριλίου 2022, με τον τερματισμό να γίνεται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε συνεργασία με την Περιφέρειας Κρήτης-Κρήτης και του Δήμου Χανίων για το τμήμα του τερματισμού.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, σε θέματα Εμπορίου, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δ. Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης και εκπρόσωποι από την Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού Γύρου και την κοινή ομάδα έργου, ανακοίνωσαν και επίσημα το πρόγραμμα του Αγώνα καθώς και των παράλληλων δράσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης θέματα Εμπορίου, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καλωσορίζει τη μεγάλη διοργάνωση. Η Κρήτη έχει βαθιά παράδοση στην αγωνιστική ποδηλασία και στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια θα αναδείξει το επόμενο διάστημα πέντε ποδηλατικές διαδρομές σε όλον τον Νομό, κυρίως για ορεινή ανάβαση ποδηλάτου».


Από μεριάς του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, σημείωσε πως πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό εταπ, που κινείται στις παρυφές των Λευκών Ορέων και αναδεικνύει τη ποικιλομορφία της γεωμορφολογίας της Κρήτης.
«Με 190,1 χιλιόμετρα μήκος είναι το μεγαλύτερο τμήμα συνεχόμενης διαδρομής που θα γίνει στο πλαίσιο του Γύρου, ενώ ξεκινώντας από το Ηράκλειο, περνώντας στην κοιλάδα της Μεσαράς, συνεχίζοντας στο Ρέθυμνο και περνώντας από τη Μαλάξα, θα καταλήξει στο πανέμορφο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, όπου θα γίνουν και οι πρώτες απονομές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλάκης.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, ο Γιώργος Φραγκιουδάκης σημείωσε τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη διοργάνωση, ευχαριστώντας τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και όλους του συνδιοργανωτές, στην πραγματοποίηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για το νησί.


Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι στο πλαίσιο του «Ποδηλατικού Γύρου» διοργανώνονται από κοινού μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παράλληλες δράσεις για παιδιά που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς, καθώς και ενέργειες ευαισθητοποίησης για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Στις δράσεις αυτές αναφέρθηκε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων.

Οι ξεχωριστές δράσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο με την 1η Ακαδημία Ποδηλάτου, έξω από το Γιαλί Τζαμί, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες προσεχώς.

Οι αθλητές θα διανύσουν λίγο περισσότερα από 190 χιλιόμετρα σε όλη τη διαδρομή της Κρήτης, με έναρξη από το Ηράκλειο στο Παγκρήτιο Στάδιο, στις 10:45 και εκτιμάται να τερματίσει στα Χανιά, μπροστά από τα Νεώρια στο Ενετικό λιμάνι, μετά τις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Η διαδρομή θα είναι η εξής:

Ηράκλειο, Γούρνες, Βούτες, Δάφνες, Κερασιά, Πρινιάς, Αγία Βαρβάρα, Πανασός, Μάκρες, Κρηταγενής Δίας Ιθεματικό πάρκο) (Βορίζια) (σπριντ ανάβασης), Λοχριά, Πλάτανος, Φουρφρουάς, Κουρούτες (σπριντ ανάβασης), Πατσός Χάρκια, Ρέθυμνο (σπριντ ευθείας) Ατσιπόπουλο, Γεράνι, Δράμια, Γεωργιούπολη (σπριντ ευθείας), Νιο Χωριό, Στύλος, Μαλάξα (σπριντ ανάβασης) , Νεροκούρου, Χανιά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές της διοργάνωσης, μπορούν να μάθουν περισσότερα στην κατηγορία «Γίνε Εθελοντής» στον ιστότοπο της διοργάνωσης: https://www.hellas-tour.gr/portal/el/gine-ethelontis.

Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης αλλά και για την μελλοντική ανάπτυξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............