ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - Τέθηκαν σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - Τέθηκαν σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

 Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τέθηκαν σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων,  οι οποίοι βρίσκονται στους ακόλουθους χώρους της πόλης:


1)   Εντός του πάρκινγκ της Αεροπορίας (οδός Βαρθολομαίου & Ποσειδώνος)

2)   Στη συμβολή των οδών Παπανδρέου & Καταπότη (επί της νησίδας) και

3)   Στην οδό Καταπότη πλησίον της Εθνικής Τράπεζας

Η προμήθεια των εν λόγω συστημάτων στο Δήμο μας εντάχθηκε και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» Α.Π. 1 (Α.Π.1): «Αστική Αναζωογόνηση » του Πράσινου Ταμείου. Τα συστήματα αυτά αποτελούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία στην αποθήκευση απορριμμάτων των πόλεων, καθώς είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και διαθέτουν συμπίεση για την αποθήκευση πολλαπλάσιας ποσότητας απορριμμάτων από ότι οι υπέργειοι κάδοι. Επιπροσθέτως με την υπογειοποίηση των κάδων αποφεύγεται η υπερχείλιση και η διασπορά απορριμμάτων στο περιβάλλον καθώς και οι δυσάρεστες οσμές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών στην πόλη μας.     

Η χρήση των συστημάτων είναι απλή, και παραθέτουμε τις ακόλουθες πληροφορίες για την ορθή χρήση τους:

  - Κάθε σύστημα διαθέτει δύο (2) χωριστές υποδοχές:

      . μία για τα σύμμικτα απορρίμματα που έχει κυλινδρικό σχήμα  και

      . μία για τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχει ορθογώνιο σχήμα

    - Η κάθε υποδοχή καταλήγει σε διαφορετικό υπόγειο κάδο για την ξεχωριστή συλλογή των απορριμμάτων και          ανακυκλώσιμων υλικών.

     -  Πάνω από κάθε υποδοχή υπάρχει ένα βελάκι (με κατεύθυνση προς τα κάτω) το οποίο όταν ανάβει συνεχόμενα πράσινο, το σύστημα μπορεί να δεχθεί απορρίμματα.   

      - Για να απορρίψουμε τα απόβλητα επιλέγουμε την αντίστοιχη υποδοχή και πατάμε συνεχόμενα το κουμπί (ποδοβαλβίδα) που βρίσκεται στην βάση της αντίστοιχης υποδοχής μέχρι να ανοίξει πλήρως το καπάκι.

        Σημαντικό!!!: Με την ποδοβαλβίδα πατημένη απορρίπτουμε τα σκουπίδια.

         - Αφήνουμε την ποδοβαλβίδα και απομακρυνόμαστε από το άνοιγμα καθώς το καπάκι κλείνει αυτόματα.

          - Μέχρι να  κλείσει πλήρως το καπάκι της υποδοχής που χρησιμοποιήσαμε, το βελάκι αναβοσβήνει πράσινο και στις δύο υποδοχές και το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί ταυτόχρονα και άλλα απορρίμματα. 

           - Επίσης το βελάκι μπορεί να αναβοσβήνει πράσινο για μερικά δευτερόλεπτα  και σε περίπτωση που το σύστημα εκτελεί αυτόματα τη συμπίεση στους υπόγειους κάδους, και το σύστημα κλειδώνει προσωρινά για λόγους ασφαλείας.

            - Όταν η πράσινη ένδειξη σταθεροποιηθεί το σύστημα είναι έτοιμο για νέα χρήση.

             - Τέλος όταν ο κάδος γεμίσει, ανάβει το κόκκινο Χ, και το σύστημα κλειδώνει μέχρι να γίνει αποκομιδή από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

              Παρακαλούμε τους δημότες να μην αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους και να μην παρκάρουν δίπλα στις ράμπες που έχουν δημιουργηθεί μπροστά από τα συστήματα αυτά, προκείμενου να παραμένει ανοικτή η πρόσβαση  τόσο για τα απορριμματοφόρα όσο και για τους πολίτες για την απόρριψη των αποβλήτων.

              Δεν υπάρχουν σχόλια:

              Δημοσίευση σχολίου

              Post Top Ad

              .............