Εκατοντάδες οι μαθητές στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων - Μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ., μέσα από παιχνίδια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2022

Εκατοντάδες οι μαθητές στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων - Μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ., μέσα από παιχνίδια

 Η υγειονομική κρίση την περίοδο 2019-2020 δυστυχώς είχε επίπτωση και στη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων. 

Από τον Οκτώβριο του 2021, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Αθλητισμού, το Τμήμα Παιδείας, η ΚΥΔΩΝ Α.Ε., τα Τεχνικά συνεργεία του Δήμου, συνεργάστηκαν προκειμένου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων να δώσουν πνοή στο Πάρκο, που βρίσκεται στην περιοχή Καμπάνι Ακρωτηρίου.

Επισκευάστηκε το σύνολο του εξοπλισμού (αυτοκινητάκια, ποδήλατα, κ.α.). Έγινε διαμόρφωση και επισκευή του χώρου και το Πάρκο πήρε ξανά ζωή, αρχής γενομένης από τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με κεντρικό θέμα: «Κόσμος σε Κίνηση». Ακολούθως, τη  Δευτέρα 20/9/2021 και την Τετάρτη 22/9/2021 διοργανώθηκε η δράση «Πάμε Ακρωτήρι» κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές των Δημοτικών Σχολείων παρακολούθησαν μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην εκμάθηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) μέσα από παιχνίδια. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Χανίων «ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ» και τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΤΑΛΩΣ».

Παράλληλα, με αφορμή την ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε συνεργασία με τη Χρυσούλα Καζάκου από τον Σύλλογο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης με το Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, μέσω του παιχνιδιού «Μπες στα παπούτσια μου».

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά ήταν και η επίσκεψη από τα παιδιά του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ του ΠΑμεΑ Χανίων.

Ακολούθησε πρόσκληση, μέσω της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας για την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τη συνδρομή καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής ειδικευμένης σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής. Η καθηγήτρια προσλήφθηκε μέσω του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων. ‘Έως σήμερα έχουν επισκεφθεί το Πάρκο 90 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και οι κρατήσεις ήδη έχουν κλείσει μέχρι τέλος Μαΐου, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. 

Αυτήν την περίοδο στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022 οι μαθητές, που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα για το ποδήλατο, ζωγραφίζοντάς τα, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα έργα τους θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Βόλτα σε 2 ρόδες», στο Γυαλί Τζαμί από τις 27/4/2022 έως και τις 11/5/2022, που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Η χαρά των μικρών μας φίλων αλλά και των εκπαιδευτικών είναι αποτυπωμένη στο πλατύ χαμόγελό τους και στο μεγάλο ευχαριστώ, που λαμβάνουμε καθημερινά, αλλά και στα γραπτά τους μηνύματα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............