Παρουσίαση του 1ου Διεθνή Διαγωνισμού Ρομποτικής στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2022

Παρουσίαση του 1ου Διεθνή Διαγωνισμού Ρομποτικής στο Δήμο Χερσονήσου

 Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου η επίσημη παρουσίαση για τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION, από τις 10 έως και 12 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΔΕΚΚ, στην πρώην αμερικ. βάση.


Μετά την επίσημη κήρυξή του από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. ακολούθησε επίδειξη δια ζώσης σε πίστες στα αθλήματα: μαραθώνιος, πάλη, ποδόσφαιρο, σφαιροβολία, ράλι, τοξοβολία και drones.

Ο πρωτοποριακός Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιείται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης) και του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επίσημοι πρεσβευτές της διοργάνωσης, οι οποίοι την εμπνέουν και τη στηρίζουν, ορίστηκαν και βραβεύτηκαν οι κκ: Χρήστος Σανδαλάκης - ο παραολυμπιονίκης ποδηλάτης με σχεδόν ολική απώλεια όρασης, Δρ Λάζαρος Τζούνης, Καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Στράτος Σταματάκης, ο πρώτος Έλληνας οδηγός αγώνων με αναπηρία, ο οποίος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι ασφάλτου στην κατηγορία C6, με μότο ζωής «δεν σταματώ».

Την βράβευση του κυρίου Σανδαλάκη έκανε ο Μιχάλης Κατράς, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FGC Team Greece, που διακρίθηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον τομέα υγείας, αργυρό μετάλλιο στο project Πανάκεια και το χάλκινο μετάλλιο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Την βράβευση του κ. Τζούνη έκανε ο Νίκος Τσικριτσάκης, το μικρότερο μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FGC Team Greece, που διακρίθηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στον τομέα υγείας, αργυρό μετάλλιο στο project Πανάκεια και χάλκινο μετάλλιο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Τη βράβευση του κ. Σταματάκη έκανε η ομάδα των Architechs, οι οποίοι κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Robot Design Award σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, αλλά και διάκριση στην πεντάδα της γενικής κατάταξης που τους στέλνει απευθείας στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής στην Αυστραλία.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος δήλωσε: «Ο Δήμος Χερσονήσου, πάντα φιλόξενος, υποδέχτηκε σήμερα όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια διαφορετική διοργάνωση που στοχεύει στη δημιουργία ενός κλίματος δημιουργικότητας, επινοητικότητας, αλληλεπίδρασης και καλής διάθεσης, με όχημα τη ρομποτική. Ελπίζουμε στο ταξίδι αυτό της γνώσης και της έμπνευσης να έρθουν μαζί μας όσο το δυνατόν περισσότεροι και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός για τον τόπο.»

Ο πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, Γιάννης Μηλάκης ανέφερε: «Η εκπαίδευση, οι συμμετοχές και συνολικά η διοργάνωση είναι απολύτως δωρεάν. Στο Δήμο Χερσονήσου μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε ψηφιακές τεχνολογίες. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να συμμετέχουν και, βέβαια, ότι προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσα από σύγχρονες μεθοδολογίες και καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.»

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Όλο αυτό μου θυμίζει το ρητό του Ν. Καζαντζάκη «πήγαινε παιδί μου όσο πιο μακριά μπορείς ,πήγαινε πιο μακριά από όσο μπορείς» Είναι μία σπουδαία ενέργεια, δηλαδή είναι μία ενέργεια που έχει μέσα αθλητισμό, εκπαίδευση, τεχνολογία και ρομποτική. Κατά συνέπεια ότι γίνεται από αυτά τα παιδιά είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O., Νίκος Αρετάκης, ανέφερε: «Για κάθε προσπάθεια στις πίστες των αθλημάτων, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει, είτε είναι γονιός είτε εκπαιδευτικός, να τον εκπαιδεύσουμε απολύτως δωρεάν και να πάρει μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό αθλητικής ρομποτικής με την ομάδα του.»

Να σημειωθεί ότι με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση - παρουσίαση οι κκ Λευτέρης Ζερβός, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και Νίκος Νταμπακάκης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες "Ηράκλειο 2023".

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωτοποριακός διεθνής μαθητικός διαγωνισμός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική. Προπονητές - Μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές - Ρομπότ και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Οι ομάδες αφορούν μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου, θα αποτελούνται από δύο (2) έως τέσσερα (4) άτομα έκαστη και διαχωρίζονται ηλικιακά.

Επίσης, τις ημέρες του διαγωνισμού και λίγο νωρίτερα, θα υπάρχει στο ΔΕΚΚ έκθεση ρομποτικών εφαρμογών και νέων τεχνολογιών που αφορούν σε τρεις άξονες: εκπαίδευση – βιομηχανία – καθημερινότητα.

Οι εγγραφές των ομάδων στο διαγωνισμό συνεχίζονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 2 Ιουνίου 2022 και το κυριότερο η συμμετοχή είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορούν να συμμετέχουν, σχολεία, σύλλογοι, φροντιστήρια, κέντρα ρομποτικής, οικογένειες.

Στις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα υπάρχει πλήρη υποστήριξη με μέντορες και Δωρεάν εκπαίδευση των προπονητών. Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις συμμετοχής: https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition

Για απορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο e-mail: info@he-ro.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945071934 και 6980500791 Περισσότερες πληροφορίες: https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............