Η Γ´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Πύργο Καλού Χωριού Μεραμβέλλου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2022

Η Γ´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Πύργο Καλού Χωριού Μεραμβέλλου.

 Μέσα στο μεθέορτο κλίμα της αποδόσεως της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2022 η Ακολουθία της Γ´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου μαζί με τον Εσπερινό της αποδόσεως της εορτής στον δίκλιτο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Μιχαήλ Αρχαγγέλου στον οικισμό του Πύργου στην Ενορία Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη νόημα της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο μυστήριο της Θείας ενανθρωπήσεως δια της συλλήψεως της Παναγίας, αλλά και στην καθιέρωση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και αναφέρθηκε διεξοδικά στον σπουδαίο και μοναδικό ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου.


 «Όλοι μας είμαστε υπόχρεοι απέναντι στο ιερό αυτό πρόσωπο, όλοι οι άνθρωποι οφείλουμε να σεβόμαστε, να τιμούμε και να δοξολογούμε την Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κατά χάρη μάνα όλης της ανθρωπότητας. Η τιμή, η ευγνωμοσύνη και αγάπη όλων μας προς την αγνή, ταπεινή και υπάκουη κόρη της Ναζαρέτ, είναι το ελάχιστο που έχουμε να της αντιπροσφέρουμε για όσα έπραξε για τη σωτηρία μας. Ας την παρακαλέσουμε ταπεινά, ας την ικετεύσουμε υιϊκά, ας προστρέξουμε αυθόρμητα στην μητρική της αγκαλιά όλοι μας ανεξαιρέτως και θα βρούμε ανάπαυση, δύναμη και παρηγοριά.


Ιδιαιτέρως σήμερα που όλη η ανθρωπότητα στέκεται με αποτροπιασμό απέναντι στον ολέθριο και αδελφοκτόνο πόλεμο που ξέσπασε πρόσφατα ανάμεσα σε ομόδοξους αδελφούς μας, ας ικετεύσουμε για μία ακόμη φορά την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας να μας χαρίσει την πολυπόθητη ειρήνη», κατέληξε ο Σεβ. 


Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος o Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος Ενορίας Καλού Χωριού Οικονόμος Θεολόγος Καλαφατάκης και Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού Ιωάννης Βάρδας και ο Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μαυρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............