7,95 δισεκατομμύρια ζωντανοί άνθρωποι πάνω στη Γη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2022

7,95 δισεκατομμύρια ζωντανοί άνθρωποι πάνω στη Γη

 Το 2022 είμαστε 7,95 δισεκατομμύρια ζωντανοί άνθρωποι πάνω στη Γη. Μαζί με αυτούς που έχουν πεθάνει, περίπου 117 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν γεννηθεί από την αυγή της σύγχρονης ανθρωπότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι από εμάς ζούμε τώρα αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,8% όλων των ανθρώπων που έζησαν ποτέ.


Είμαστε θηλαστικά. Ένας τρόπος για να σκεφτούμε πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσουμε είναι να αναρωτηθούμε πόσο καιρό επιβιώνουν άλλα θηλαστικά. Αποδεικνύεται ότι η διάρκεια ζωής ενός τυπικού είδους θηλαστικών είναι περίπου 1 εκατομμύριο χρόνια. Ας σκεφτούμε ένα μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα θα υπάρχει για 1 εκατομμύριο χρόνια: 200.000 χρόνια είναι ήδη πίσω μας, οπότε θα υπάρχουν ακόμη 800.000 χρόνια μπροστά μας.

Ας σκεφτούμε ένα σενάριο στο οποίο ο πληθυσμός θα σταθεροποιηθεί στα 11 δισεκατομμύρια άτομα (με βάση τις προβλέψεις του ΟΗΕ για το τέλος του αιώνα) και στο οποίο η μέση διάρκεια ζωής θα αυξηθεί στα 88 έτη. Σε ένα τέτοιο μέλλον, θα υπήρχαν 100 τρισεκατομμύρια άνθρωποι στη ζωή για τα επόμενα 800.000 χρόνια.



Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, ο μέσος όρος ζωής θα είναι στα 100 χρόνια. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μίλερ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν λέει: «Θα είμαστε σε θέση να κάνουμε το ίδιο και για τους ανθρώπους. Έτσι με τακτικές ενέσεις, οι αιωνόβιοι θα είναι τόσο δυνατοί όσο σημερινοί 60χρονοι.

Παράλληλα, θα μειωθούν οι γεννήσεις. Έρευνες δείχνουν ότι το 2060 στις ανεπτυγμένες, τουλάχιστον, χώρες όπου ακόμα συγκαταλεγόμαστε, οι άνθρωποι άνω των 85 ετών θα ισοφαρίσουν αριθμητικά τα βρέφη κάτω των 5, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό κ.λπ. Η Ιαπωνία αναμένεται να είναι η πρωταθλήτρια των γηραιών όπου το 40% του πληθυσμού θα έχει τότε βγει στη σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............