«Ένα καλοκαίρι στην Κρανιά», του Ντίνου Οικονόμου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μαρτίου 2022

«Ένα καλοκαίρι στην Κρανιά», του Ντίνου Οικονόμου

 Μεσοαστοί που παραθερίζουν στις ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες κατοικίες τους, η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση και ο φύλακας, το στέκι-ταβερνάκι, το ελληνικό καλοκαίρι στις δόξες του. Η νεανική παρέα θέλει να το ζήσει, αλλά ο έρωτας θα καταλήξει σε μια παγίδα θανάτου. 


Το περιστατικό του πνιγμού μιας κοπέλας, καθώς κολυμπούσε, θα υποψιάσει τον ανήσυχο γιατρό παραθεριστή, και τα πρόσωπα της μικρής κοινότητας θα αναγκαστούν να ρίξουν το συμπαθητικό τους προσωπείο.

Καθημερινοί άνθρωποι με κινητήρια δύναμη το μυαλό μιας χαριτωμένης νεαρής που θέλει να σώσει την οικογένειά της, ας είναι και με ένα στοίχημα θανάτου

Ο Ντίνος Οικονόμου γεννήθηκε  το 1938 στη Φλώρινα. Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και έλαβε την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα. Γρήγορα όμως την εγκατέλειψε για την Εντατικολογία την οποία υπηρέτησε στο νοσοκομείο «Υγεία» και, από το 1985 και μετά, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως διευθυντής της ΜΕΘ και αργότερα ως επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου.

Υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών του φοιτητικού κινήματος του 114 με την παράταξη του Κέντρου και διετέλεσε πρόεδρος της ΦΕΑΠΘ. Κατά την ωριμότητά του, οι συνάδελφοί του τον ανέδειξαν επί δύο συνεχείς θητείες πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Βιβλιογραφία

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............