Ο Δήμος Χερσονήσου στο 10ο Συνέδριο Smart Cities - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Χερσονήσου στο 10ο Συνέδριο Smart Cities

 Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο 10ο συνέδριο «Smart Cities Conference 2022», https://www.smartcitiesconference.gr, την καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τους Δήμους, που αναδεικνύει καλές πρακτικές και λύσεις από όλο τον κόσμο, οι οποίες επί της ουσίας αλλάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων, την προσβασιμότητά τους στις υπηρεσίες και βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους.


Στο συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις, που διοργανώνoυν για 10η συνεχή χρονιά οι εκδόσεις netweek και Manufacturing της BOUSSIAS και πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Θεατρική Σκηνή «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, θα παρουσιάσει την περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου με θέμα: «Ασφάλεια πληροφοριών, δεδομένων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Ανάπτυξη συστημάτων κυβερνοασφάλειας».

Οι «έξυπνες» πόλεις είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Η πανδημία του Covid -19 κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η αναπροσαρμογή της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Οι εφαρμογές που θα παρουσιαστούν αποτελούν την αρχή για ένα μέλλον που αναμένεται συναρπαστικό για όλους, προκειμένου η Ελλάδα να συγκλίνει με το μέσο όρο της Ε.Ε στις ψηφιακές υπηρεσίες, έως το 2025.

Καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένοι επιστήμονες, συζητούν τις προκλήσεις και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για καλύτερη και ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη και αειφορία.

Στόχος των ομιλητών είναι να:

· μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τα επιτεύγματά τους καθώς και τις εμπειρίες τους,

· διερευνήσουν με τους συμμετέχοντες τις αντιλήψεις και τις ιδέες τους για το τι κάνει μια πόλη «έξυπνη και βιώσιμη».

Το συνέδριο απευθύνεται σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, στελέχη περιφερειακών ενοτήτων, στελέχη ΟΤΑ, στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ερευνητικών κέντρων.CEOs, CFOs, CIOs και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους που συνθέτουν την «έξυπνη» πόλη (μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, επικοινωνία, δημόσια υγεία), προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών, μηχανικούς και μελετητές, ειδικούς συμβούλους, στελέχη σχεδιασμού και ανάπτυξης πόλεων, καθώς επίσης σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Να σημειωθεί ότι φέτος παράλληλα με το καθιερωμένο συνέδριο «Smart Cities», θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων - θεσμό τα τελευταία πέντε χρόνια για την τοπική αυτοδιοίκηση - «Best City Awards»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............