Τα Αστερούσια στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO ως απόθεμα Βιόσφαιρας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Φεβρουαρίου 2022

Τα Αστερούσια στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO ως απόθεμα Βιόσφαιρας.

 Κυρίως μετά και την ένταξη της νοτιότερης ελληνικής οροσειράς στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO ως απόθεμα Βιόσφαιρας.

 Μάλιστα, στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι τα Αστερούσια Όρη να αποτελέσουν ένα μοντέλο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης καθώς και έναν σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για όλο τον χρόνο, ενισχύοντας έτσι και τις συντονισμένες προσπάθειες που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού αλλά και επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί.


Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, «για την Περιφέρεια Κρήτης η Ένταξη του Αποθέματος Βιόσφαιρας των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO, αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας για την ανάδειξη της Κρήτης, ως μιας Περιφέρειας που υπηρετεί τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Τα Αστερούσια, αποτελούν μια περιοχή που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα τοπόσημο ποιοτικού τουρισμού προσελκύοντας επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου». Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Αρναουτάκης, το πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό αποτύπωμα της περιοχής δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη πολύπλευρων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

 «Οραματιζόμαστε μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα ενσωματώνει τον σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στην πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, θα διαφυλάσσει το φυσικό και απαράμιλλο κάλλος της περιοχής και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής», τονίζει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............