Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Φεβρουαρίου 2022

Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR

«Μια ενισχυμένη μακροπεριφερειακή συνεργασία στη Μεσόγειο θα μπορούσε να έχει καθοριστικό και θετικό ρόλο στην οικονομία όλης της θαλάσσιας λεκάνης» ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης, συμμετέχοντας στη διαδικτυακή Συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, της Διαμεσογειακής Επιτροπής των Περιφερειών του CPMR, του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εκπροσώπων Περιφερειών της Μεσογείου και από τη βόρεια και από τη νότια πλευρά της. Η Διαμεσογειακή Επιτροπή αποτελείται από 50 μέλη–περιφέρειες από 10 διαφορετικά κράτη της Ευρώπης και άλλες χώρες (Μαρόκο, Τυνησία) που συνορεύουν με τη Μεσόγειο.

Ο κ. Αλεξάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και ανέφερε ότι έχουμε ανάγκη μιας δομημένης και συνεκτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στη Μεσόγειο για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τουριστικός προορισμό αλλά και ως τόπο διαμονής.

Στη συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών συζήτησαν για κοινά ζητήματα και προκλήσεις στην Μακροπεριφέρερεια της Μεσογείου καθώς και πολιτικές δράσεις που μπορεί να ληφθούν για «μια Μεσόγειο χωρίς πλαστικά». Επιπλέον, εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της Διαμεσογειακής Επιτροπής σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη θαλάσσια οικονομία, τον βιώσιμο τουρισμό, την ανταγωνιστικότητα των λιμένων κ.ά.

Επιπλέον, ο Γιώργος Αλεξάκης σε δεύτερη παρέμβαση του αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ομάδας Έργου της Διαμεσογειακής Επιτροπής για τον βιώσιμο τουρισμό τονίζοντας την κρισιμότητα των πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή, ενώ τόνισε ότι το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ε.Ε. θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τον τουρισμό στις Μεσογειακές Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............