Όλα είναι έτοιμα για την σημερινή τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2022

Όλα είναι έτοιμα για την σημερινή τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β

Όλα είναι έτοιμα για την σημερινή τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β', στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, Υπουργών, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η άφιξη του Πρωθυπουργού στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, αναμένεται στις 11.55΄ ενώ θα προηγηθούν οι Υπουργικές αφίξεις όπως και η προσέλευση των εκπροσώπων των τοπικών φορέων.


Η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης εκτιμάται περίπου στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι, όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση, εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου και, αντίστοιχα, ολιγόλεπτη αντιφώνηση.

Θα ακολουθήσει η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται στις δύο ώρες.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και για λόγους τάξεως και ασφαλείας, θα ισχύσουν αυστηρά ονομαστικές προσκλήσεις

Η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά, όπου θα τον προσφωνήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, παρουσία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Εκκλησιών, Τοπικών Αρχών και Φορέων και του πληρώματος της Εκκλησίας.

Θα ακολουθήσει, εντός του Ιερού Ναού, η προβλεπόμενη Ακολουθία της Ενθρονίσεως και προσφωνήσεις, τις οποίες θα κατακλείσει με τον Ενθρονιστήριό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.


Το απόγευμα, στον Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, καθώς και την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να συγχαρούν τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αύριο θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου λόγω της τελετής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων:

-Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως τη συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού από τις 11:00 έως τις 14:30  

-Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς από τις 14:00 έως τις 15:00   

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται  μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............