Δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από τον Δήμο Χανίων – Δηλώσεις συμμετοχής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2022

Δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από τον Δήμο Χανίων – Δηλώσεις συμμετοχής

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, ανακοινώνει τη δημιουργία ομάδας, για δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με τίτλο: «Γονεϊκότητα και φάσμα αυτισμού στην παιδική ηλικία, έως 11 ετών».

Στην ομάδα θα συζητηθούν θέματα που θα αφορούν:

  • την αντιμετώπιση της διάγνωσης της αυτιστικής διαταραχής
  • τη θετική προσαρμογή της οικογένειας (συζυγική σχέση, αδελφική σχέση)
  • σχέσεις με την ευρύτερη οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο
  • στρατηγικές διαχείρισης συμπεριφορών
  • αντιμετώπιση του στρες και της κόπωσης των γονιών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και την ποιότητα του τρόπου ζωής των οικογενειών τους.

Ο συντονισμός της ομάδας θα γίνεται από την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη.

Ημερομηνία έναρξης και χώρος διεξαγωγής: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Χανίων. Περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 10:00π.μ.-12:00μ.μ. και θα συνεχιστούν με άλλες 7 δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.  Για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ  και Ισότητας του Δήμου Χανίων: 28213 41691 και 28213 41695 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 14 – 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα  τηρηθούν οι κανόνες προστασίας που ισχύουν κατά της Covid-19.

p1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............