Εκλεκτές γεύσεις με το γάλα της Σητείας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2022

Εκλεκτές γεύσεις με το γάλα της Σητείας

 Με γνώµονα την υψηλή διατροφική αξία και το σεβασµό στην παράδοση παράγει, συσκευάζει και προσφέρει γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1977 όταν ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστηµα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαµβάνουν οι τρεις γιοι του Ιωάννη Κουβαράκη, Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλα µέρη στην Ελλάδα.


Στην γκάµα των προϊόντων του τυροκοµείου και κορωνίδα του αποτελεί το Ξύγαλο Σητείας ΠΟΠ, ένα προϊόν, που έλκει την ιστορία του από τα αρχαία χρόνια και το 2010 καταχωρήθηκε στο µητρώο των ΠΟΠ, ενώ ο καταναλωτής µπορεί να το βρει σε πολλά καταστήµατα τροφίµων στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μαζί µε το Ξύγαλο ΠΟΠ, το τυροκοµείο Κουβαράκη διαθέτει Στάκα Σητείας, Στακοβούτυρο Σητείας, Πλήρες Γιαούρτι Σητείας, Γιαούρτι Σητείας µε χαµηλά λιπαρά, Κεφαλοτύρι, Κεφαλογραβιέρα από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, µε ευχάριστη αλµυρή γεύση και πλούσιο άρωµα, Σκληρό επιτραπέζιο τυρί απο γίδινο ή αιγοπρόβειο γάλα,µε χαµηλά χαµηλά λιπαρά, Μυζήθρα Γλυκιά και Ξινή, Ξινόχοντρο και Λευκό τυρί άλµης. Σηµειώνεται ότι το γάλα που χρησιµοποιείται για την παρασκευή των προϊόντων είναι από το Νοµό Λασιθίου και κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του ∆ήµου Σητείας.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............