Νέα δέντρα στον Δήμο Χανίων – Φυτεύσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, με υπογραφή του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Φεβρουαρίου 2022

Νέα δέντρα στον Δήμο Χανίων – Φυτεύσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, με υπογραφή του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη

 Ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας, οι φυτεύσεις νέων δέντρων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χανίων, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον ανάδοχο εργολάβο. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Τσουπάκη και Μιχάλη Καλογριδάκη, αντίστοιχα και αφορά στην απομάκρυνση – αντικατάσταση δέντρων στα πεζοδρομίων εντός της Δ.E. Χανίων.


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 65.120,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.), ενώ στο πλαίσιο του, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση δέντρων σε πεζοδρόμια της πόλης, με τη φύτευση νέων (άριες, γιακαράντες), με αρχή την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Δικαστήρια. Οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν σε σημεία εντός του εμπορικού κέντρου, ενδεικτικά στις οδούς:  • Κυδωνίας
  • Αποκορώνου
  • Ανδρέα Παπανδρέου
  • Κ.Χιωτάκη
  • Αρχοντάκη
  • Ζυμβρακάκηδων
  • οδούς πέριξ του Δημαρχείου

Ενημερωτικά, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί με μέριμνα του Δήμου Χανίων, 322 νέα δέντρα, 134 θάμνοι και 787 εποχιακά φυτά-λουλούδια σε σχολεία, δρόμους, πάρκα και λοιπούς δημόσιους χώρους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: «Στη θέση κάθε κομμένου δέντρου και κάθε ξεραμένου κορμού φυτεύουμε ένα νέο δέντρο. Στις προτεραιότητές μας, άλλωστε, είναι η προώθηση ενεργειών, που αφορούν στην προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Με τις συγκεκριμένες δεντροφυτεύσεις στοχεύουμε παράλληλα στη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει ο Δήμος μας στον κεντρικό του ιστό. Η πόλη μας χρειάζεται αναμφίβολα περισσότερο πράσινο και φροντίζουμε γι΄ αυτό μέσα από τις πράξεις μας».Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους μέσα από τη στάση ζωής τους να αποδείξουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον.

Τέλος, νέες φυτεύσεις δέντρων πραγματοποιήθηκαν και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, στο Καμπάνι, στο πλαίσιο χορηγίας της MOBIAK Α.Ε, ύψους 1.180 ευρώ.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου προχώρησαν σήμερα στη φύτευση σαράντα δέντρων, μεταξύ των οποίων: χαρουπιές, λαγκεστρέμιες, ακακίες, ροδιές, προύνοι, άριες, κ.α., τα οποία φέρουν ενδεικτικά, ονόματα των εργαζομένων της εταιρείας, στο πλαίσιο της εταιρικής ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............