Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά με... μάσκα από σήμερα για τους πλήρως εμβολιασμένους - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά με... μάσκα από σήμερα για τους πλήρως εμβολιασμένους

 Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρακολουθώντας την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 με μείωση των νέων εισαγωγών, του συνόλου των νοσηλευόμενων ασθενών, των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων, εισηγήθηκε την άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν αποκλειστικά στις δραστηριότητες πλήρως εμβολιασμένων πολιτών με στόχο τη σταδιακή επαναφορά στην προ κορωνοϊού κατάσταση.


Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
- Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
-Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η άρση των περιορισμών σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μεταφραστεί ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας. «Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν 20.000 άνθρωποι μολύνονται καθημερινά σήμερα στην επικράτεια. Όμως, παρατηρώντας την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών σε μια χώρα, όπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, και κατανοώντας τη σημαντική επιβάρυνση όλων μας από τα απαραίτητα μέχρι σήμερα μέτρα, ξεκινούμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα να αίρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα σε δραστηριότητες μέτριας επικινδυνότητας και ενώ φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πορεία της πανδημίας», δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής   Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι με την τωρινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και την επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα κάποιων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αποφάσισαν ήδη την άρση όλων των μέτρων.

«Είναι προφανές ότι περνάμε σε μια φάση όπου θα συνυπάρχουμε με τον ιό να κυκλοφορεί ανάμεσα μας και που ο καθένας από μας θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχει, ανάλογα με την ηλικία του, την υγεία του και την παρουσία ευάλωτων ανθρώπων στο σπίτι του», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, με την ευχή να μην εμφανιστεί κάποια νέα παραλλαγή του ιού που θα ανατρέψει ξανά τα δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............