Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την διοίκηση του νεοσύστατου φορέα «Κρήτη το νησί μου» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την διοίκηση του νεοσύστατου φορέα «Κρήτη το νησί μου»

 Μέλη της διοίκησης του νεοσύστατου φορέα «Κρήτη το νησί μου» ενημέρωσαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τους σκοπούς και τις δράσεις που προγραμματίζουν να υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα.


Όπως ανέφερε η Πρόεδρος Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη ο φορέας  «Κρήτη το νησί μου» στοχεύει στην διασύνδεση, ανάδειξη και αλληλοστήριξη των τομέων της οικονομίας, προκειμένου να μπει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ώστε να καταστεί η Κρήτη ένας μοναδικός και πρότυπος προορισμός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη της διοίκησης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, Μαρία Αντωνακάκη, Μύρων Χιλετζάκης, Αναστάσιος Βρέντζος και Ιάσμη Καλαθάκη.

Στην ενημέρωση που έκαναν στον Περιφερειάρχη Κρήτης τα μέλη της διοίκησης περιέγραψαν τους στόχους του φορέα που είναι μεταξύ άλλων:

-Προώθηση, ανάδειξη και  προβολή  ενός υγιούς αγροδιατροφικού προτύπου, που θα στηρίζεται  κυρίως στον διατροφικό πολιτισμό και στην κουλτούρα μας.

-Αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πόρων και ιδιαίτερα του  εξαιρετικού κλίματος του νησιού, για ανάπτυξη και εφαρμογή  ορθών φιλοπεριβαλλοντικών γεωργικών πρακτικών, οι οποίες θα είναι  εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, για την δημιουργία ενός πλαισίου αλληλοστήριξης όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, που θα δίνουν κίνητρα στους παραγωγούς για την παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων, στους ανθρώπους της φιλοξενίας, για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, στις κουζίνες των ξενοδοχείων και γενικότερα στους χώρους εστίασης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας για την επίσκεψη και τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια συνεργάζεται πάντα με τους φορείς που προωθούν τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες προς όφελος του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............