Εκδρομή Προς Τα Δυτικά Της Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιανουαρίου 2022

Εκδρομή Προς Τα Δυτικά Της Κρήτης

 Aυτό το μέρος της Κρήτης έχει για καιρό παραμείνει ανεξερεύνητο. Μόνο μερικοί χίπις έχουν επισκεφτεί τον ήσυχο νότο και κατοικήσει σε μερικές παραλίες. Τώρα είναι καιρός αυτά τα μέρη να ανακαλυφθούν κι από άλλους.

Μια εκδρομή προς τα δυτικά

1
ΠΛΑΚΙΑΣ

2
ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Ο παραλιακός δρόμος κατευθύνεται κυρίως δυτικά και μετά στην ενδοχώρα. Με τη θάλασσα συνεχώς σε οπτική επαφή θα αισθανθείτε σα να είστε σε νησί. Ο Πλακιάς είναι το σημείο όπου ο δρόμος εισέρχεται στα βουνά. Σύντομα θα περάσετε από το Ροδάκινο και πέρα από την όμορφη παραλία του Κάστρου έρχεται ο Κόρακας. Χρειάζεται περπάτημα να φτάσετε εκεί, αλλά ο κόπος θα ανταμειφτεί πλούσια.
Ο παραλιακός δρόμος περνά από πολλά μικρά χωριά όπου η ζωή περνά σε απολαυστικό ρυθμό, ελάχιστα επηρεασμένη από τον ημερήσιο επισκέπτη. Οι εύφορες βουνοπλαγιές που έχετε δει ως τώρα, αντικαθίστανται από αραιά φυτρωμένα εδάφη, με την εναλλασσόμενη παλέτα τους με χρώματα, με κυρίαρχο την άκρα, ένα πλούσιο κίτρινο και καφέ σκούρο.


3
ΣΦΑΚΙΑ
Στα Σφακιά ή στη Χώρα Σφακιών είναι πάντα πολυάσχολα. Τα πλοία σαλπάρουν από εδώ και το λιμάνι φαίνεται να βουλιάζει από κόσμο. Το καράβι από και προς την Αγία Ρουμέλη επίσης σαλπάρει από εδώ, χρησιμοποιούμενο κυρίως από πεζοπόρους που επισκέπτονται το φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς αυτό είναι το τελικό σημείο του φαραγγιού. Φυσικά, είναι δυνατό για όσους το επιθυμούν να επισκεφτούν μόνο ένα μέρος του φαραγγιού που ξεκινάει από εδώ και να επιστρέψουν πίσω σε αυτό το σημείο. 
4
ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

Το καράβι κάνει μια στάση στη διαδρομή, στο λιμάνι της κωμόπολης Λουτρό, το οποίο είναι μόνο προσβάσιμο από τη θάλασσα ή περπατώντας μέσα από μονοπάτι. Τα μπαρ και οι καφετερίες κάνουν ζωηρή δουλειά εδώ, καθώς ο ήσυχος κόλπος και η ύπαρξη των λευκών σπιτιών συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για ένα ποτό ή σνακ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............