Πώς μας επηρεάζει το χρώμα όταν ταξιδεύουμε - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιανουαρίου 2022

Πώς μας επηρεάζει το χρώμα όταν ταξιδεύουμε

Είτε το έχετε συνειδητοποιήσει είτε όχι το χρώμα αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του ανθρώπου. Για παράδειγμα ένα καταπράσινο τοπίο με απέραντα λιβάδια μπορεί να ξεκουράσει το πνεύμα, η εικόνα της γαλήνιας θάλασσας να προκαλέσει ηρεμία και αντίστοιχα η θέα σε μια κατακόκκινη φωτιά να μεταφραστεί σε θυμό.

a1

Το ταξίδι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Conde Nast Traveler, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να παρατηρήσουμε τα χρώματα έξω από την καθημερινότητά μας και να δούμε πώς αυτά επιδρούν στην ψυχολογία μας. Δείτε, λοιπόν, πώς το κάθε χρώμα μπορεί να σας επηρεάσει όταν ταξιδεύετε και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ερεθίσματα γύρω σας –σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε.

Μπλε: Οι αποχρώσεις της γαλάζιας λιμνοθάλασσας στην Ισλανδία, των λαμπερών ακτών στα ελληνικά νησιά και των γαλαζοπράσινων νερών στις Μαλδίβες μπορούν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν απίστευτα τον ταξιδιώτη. Το δροσερό χρώμα της θάλασσας και το ήρεμο μπλε του ουρανού δρουν ως χαλαρωτικοί παράγοντες κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Κόκκινο: Ένα από τα χρώματα που παραδοσιακά μπορεί να συνδεθεί με τα πάντα: από την πυρκαγιά και το αίμα, μέχρι τον κίνδυνο, την πείνα και την έντονη επιθυμία. Στις πιο λαμπερές εκδοχές τους θα μπορούσε να μεταδώσει την ενέργειά του σε εκείνον που το παρατηρεί.

A2

Πράσινο: Βοτανικοί κήποι, τροπικά δάση, εξωτικά φοινικόδεντρα, εικόνες γεμάτες με πράσινο που γαληνεύουν. Πρόκειται για το χρώμα που δρα, κυρίως, ως «ξεκουραστικό», καθώς όπως έχουν αποδείξει μελέτες ακόμη και διαλείμματα 40 δευτερολέπτων από πράσινο μπορούν να αυξήσουν την προσοχή, κάνοντας τον αποδέκτη του να νιώθει εντελώς αναζωογονημένος.

Κίτρινο: Το πιο φωτεινό από τα χρώματα του ορατού φάσματος συνήθως συναντάται σε πράγματα που θέλουν να «φαίνονται», όπως για παράδειγμα το ταξί. Συγκεκριμένα, το οπτικό κίτρινο, είναι μία από τις πιο ορατές αποχρώσεις εκεί έξω και στη σύγχρονη κουλτούρα είναι συνυφασμένο με τον ήλιο και τα χαρούμενα πρόσωπα. Για πολλούς είναι το χρώμα του φθινοπώρου και οι λάτρεις του όταν το αντικρίζουν γεμίζουν με πλούσια συναισθήματα.

Μοβ: Ιστορικά το μοβ έχει συσχετιστεί με την εξουσία, ίσως επειδή είναι εξαιρετικά σπάνιο. Πρόκειται για ένα επιπλέον φασματικό χρώμα και εξαιτίας της σπανιότητάς του, όποιος το αντικρίσει νιώθει την αίσθηση της επιβράβευσης, κάνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία πιο πλούσια, και αποτυπώνοντας την, πιθανότατα, για πάντα στη μνήμη του ταξιδιώτη.

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr/tra

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............