Απινιδωτές σε όλα τα κτίρια του Δήμου Χανίων και σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους – Π. Σημανδηράκης: «Η πρόληψη σώζει ζωές. Θωρακίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιανουαρίου 2022

Απινιδωτές σε όλα τα κτίρια του Δήμου Χανίων και σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους – Π. Σημανδηράκης: «Η πρόληψη σώζει ζωές. Θωρακίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους»


Ο Δήμος Χανίων προμηθεύτηκε πρόσφατα νέες συσκευές απινιδωτών, οι οποίες θα εγκατασταθούν άμεσα σε όλα τα δημοτικά κτίρια και αθλητικούς χώρους ευθύνης του. Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 19/1/2022, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εργαζομένους του Δήμου, τους αθλούμενους, αλλά και κάθε συμπολίτη μας, η ζωή του οποίου ενδέχεται να βρεθεί σε κίνδυνο.   

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που θωρακίζει κατά το δυνατόν τους κοινόχρηστους και τους αθλητικούς χώρους απέναντι σε επεισόδια υγείας, που απαιτούν τη χρήση ειδικών συσκευών απινιδωτών», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά την τοποθέτησή του, γνωστοποιώντας ότι η προμήθεια αφορούσε σε δέκα συσκευές απινιδωτών, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, ενώ σύντομα θα γίνει προμήθεια ακόμη δέκα.

«Την ίδια στιγμή όμως επενδύσαμε και στην εκπαίδευση των εργαζομένων των Υπηρεσιών για να είναι σε θέση να κάνουν άμεσα χρήση και να φροντίσουν ενδεχομένως για να σωθεί  μία ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, εκφράζοντας την ευχή οι συγκεκριμένες συσκευές να μην φανούν χρήσιμες και να μην χρειαστεί κανείς συμπολίτης μας να τις χρησιμοποιήσει. «Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για να δώσουμε το μήνυμα ότι θωρακίζουμε και ότι προλαμβάνουμε κάποια ενδεχόμενα, που θα θέσουν τη ζωή των συμπολιτών μας σε κίνδυνο», κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Μιχαηλάκη,  τον Πρόεδρο της Κύδων Α.Ε., Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Καλογριδάκη, καθώς και την ανάδοχο εταιρία.

Στη σπουδαιότητα της ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου, καθώς και των επισκεπτών των Υπηρεσιών αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης. «Όλοι οι Δήμοι, που προσπαθούν να διασφαλίσουν, έστω και με τρόπους που έχουν να κάνουν με την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση κάποιου προβλήματος υγείας εργαζόμενου ή επισκέπτη, πιστεύω ότι πρέπει να διαθέτουν στις υπηρεσίες τους αυτό το μηχάνημα, που μπορεί κατά τη χρήση του στα πρώτα λεπτά να διασφαλίσει την επιβίωση του ανθρώπου κατά 50 έως 70%», επεσήμανε ο κ. Φραγκιαδάκης, ευχαριστώντας το μόνιμο προσωπικό του Δήμου, που δέχτηκε να εκπαιδευτεί, ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του, όταν χρειαστεί.

Στην αναγκαιότητα της προμήθειας των απινιδωτών αναφέρθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, και ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, ενώ και η υπεύθυνη πωλήσεων του ιατρικού τμήματος της MOBIAK, Στέλλα Πενταράκη, εξέφρασε την ικανοποίηση της εταιρίας για τη συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου. «Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου 220.000 Ευρωπαίοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, επειδή δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε απινιδωτές. Η πρόληψη σώζει ζωές και η ζωή είναι ανεκτίμητη», ανέφερε η κα. Πενταράκη.

Επισημαίνεται ότι στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκο Γιαννακάκη, επιμόρφωση των υπαλλήλων κάθε τμήματος του Δήμου στη χρήση των απινιδωτών, στα σημεία που θα τοποθετηθούν.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............