Δρομολογούνται έργα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής ανακούφισης για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε περιοχές με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Ιανουαρίου 2022

Δρομολογούνται έργα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής ανακούφισης για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε περιοχές με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο

 Δύο πολύ σημαντικά έργα που θα αλλάξουν το κυκλοφοριακό status quo στην περιοχή των Γουβών και της Ανάληψης, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.


Οι τεχνικές παρεμβάσεις που προωθούνται θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή ενώ την ίδια ώρα βελτιώνονται οι προσβάσεις, οι συνδέσεις και το οδικό δίκτυο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του δήμου Χερσονήσου.

Τα οδικά έργα και οι τεχνικές τους λεπτομέρειες τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου και τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη και των αντιδημάρχων Κωνσταντίνου Αναστασάκη, Κωνσταντίνου Ζαχαριουδάκη και Μανόλη Καλαϊτζάκη.

ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ

Στην περιοχή των Γουβών η κατασκευή κυκλικού κόμβου αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε ένα σημείο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και επανειλημμένες οχλήσεις από την δημοτική αρχή Χερσονήσου, αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής.

Πρόκειται για έναν νέο, σύγχρονο αστικό σχεδιασμό με την δημιουργία κυκλικού κόμβου, που επιλέχθηκε σε αντιδιαστολή της ανεφάρμοστης μελέτης του πρόσφατου παρελθόντος για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα η οποία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε νέο πλαίσιο χρονοβόρων απαλλοτριώσεων.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Αναζητήσαμε και βρήκαμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης την ιδανική λύση για την περιοχή. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη οδική παρέμβαση που απαντά στις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής, την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, παράλληλα με την ενίσχυση των πεζόδρομων».

Ουσιαστικά αναβαθμίζεται πλήρως η οδική ασφάλεια στην περιοχή, νησίδες θα απαγορεύουν τις παράνομες αναστροφές καθώς οι οδηγοί θα εξυπηρετούνται πλέον από τον κυκλικό κόμβο ενώ θα υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια και διαβάσεις για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑΝΑ

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και η μελέτη για τον κόμβο Αγριανών στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου. Τέθηκαν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες για την εξυπηρέτηση των οδηγών σε συνάρτηση με τις ανάγκες της περιοχής για τη διέλευση και τις στάσεις των λεωφορείων που εξυπηρετούν δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες. Το έργο, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αναμένεται να τεθεί το προσεχές διάστημα σε τροχιά υλοποίησης.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΜΑΡΙ – ΓΑΛΙΠΕ

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος έθεσε επί τάπητος και το θέμα του δρόμου Αποστόλων Σμάρι – Γάλιπε. Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να εξεταστούν εκτενώς οι λεπτομέρειες του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............