To μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στο ΠΣΚΗ! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Δεκεμβρίου 2021

To μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στο ΠΣΚΗ!

 To μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στο ΠΣΚΗ!

 
Μια συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού ProArte της Βιέννης με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε ΝΕΕΣ ημερομηνίες


 
Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 21:00
Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 19:00
Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»
 
Ο Καρυοθραύστης, το παιδικό παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη μουσική και το χορό, το πασίγνωστο μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, έρχεται στο ΠΣΚΗ σε νέες ημερομηνίες και με νέους συντελεστές!
 
Την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 21:00, καθώς και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 19:00 (παράσταση για όλη την οικογένεια), το κοινό της Κρήτης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά μπαλέτο στο ΠΣΚΗ από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ProArte της Βιέννης, σε χορογραφία της  Jessica Wurzer και σκηνοθεσία του Dominik Am Zehnhoff-Söns, με ένα χορευτικό σύνολο που το απαρτίζουν διαπρεπείς χορευτές των μεγάλων σκηνών της Βιέννης.
 
Οι παραπάνω αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες και δρομολογήθηκαν άμεσα από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΠΣΚΗ, έπειτα από δυσκολίες που προέκυψαν στην μετακίνηση του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Σλοβενίας προς την Ελλάδα, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
 
Ο Καρυοθραύστης, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Η υπόθεση του μπαλέτου σε δύο πράξεις του Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι βασίζεται στο παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών, του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, διασκευασμένο αριστοτεχνικά από τον Αλέξανδρο Δουμά. Γράφτηκε το 1892 και από τότε κατέχει κορυφαία θέση στο ρεπερτόριο του κλασικού μπαλέτου.
Ο Καρυοθραύστης είναι το δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της Ντρόσελμαγερ την παραμονή των Χριστουγέννων, κάπου στη Γερμανία. Ο Καρυοθραύστης έχει το σχήμα ενός κινούμενου στρατιώτη. Τα μεσάνυχτα που ο ύπνος παίρνει την Κλάρα, στο όνειρό της μεταφέρεται σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν, μεταξύ των οποίων και ο Καρυοθραύστης. Αφού κερδίσει τη μάχη με τα ποντίκια που έχουν εισβάλει στο δωμάτιο, μετατρέπεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Στη δεύτερη πράξη του έργου η Κλάρα και ο πρίγκιπας-Καρυοθραύστης ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, περνώντας μέσα από υπέροχα μέρη που ο συνθέτης αποδίδει μαγικά με την αξεπέραστη μουσική του. Τη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και έπειτα τη χώρα των Ζαχαρωτών και της Ζαχαρένιας νεράιδας.  Το πρωί όμως που η Κλάρα ξυπνάει, το μόνο που κρατά στην αγκαλιά της είναι η ξύλινη κούκλα-στρατιωτάκι που της χάρισε ο νονός της.
 
Συντελεστές:
Σύλληψη και Χορογραφία: Jessica Wurzer
Σκηνοθεσία: Dominik Am Zehnhoff-Söns
Φωτισμοί: Dominik Am Zehnhoff-Söns και Simon Locher
 
Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3ejk50O
 
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15 € (γενική είσοδος) και 12 και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00)
● Την ticketservices.gr, από εδώ:  https://bit.ly/3yXgWx2
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης
Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.
 
ΣΗΜ.: Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για τις ημερομηνίες 11, 12 και 13 Ιανουαρίου, θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα για να προχωρήσουν σε αυτόματη μεταφορά των εισιτηρίων τους στις νέες ημερομηνίες, είτε σε ακύρωσή τους.

    
  • Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
  • Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
  • Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
  • Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
  • Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............