Φέτος Στις Γιορτές Κάντε Δώρο Ένα Βιβλίο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Δεκεμβρίου 2021

Φέτος Στις Γιορτές Κάντε Δώρο Ένα Βιβλίο

  Συγγραφέας και ποιήτρια με ευαισθησία, στρατευμένη στον άξονα της γυναικείας ταυτότητας στηρίζει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία , ερευνά και παράγει έργο για τις διαπροσωπικές σχέσεις , τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικογένειας, τα προβλήματα των παιδιών και των εφήβων, τις ευάλωτες  (και πολλάκις άγρια λοιδορούμενες στην εποχή μας) κοινωνικές ομάδες.

BIBL
 Ταυτισμένη στην κοινή συνείδηση με την ανάταση των αισθημάτων, την εξύμνηση της φύσης και του έρωτα, αλλά και την λατρεία της Κρήτης που διαπερνά όλα της τα έργα , η Ηρακλειώτισσα Ρένα Πετροπούλου Κουντούρη, επτά χρόνια μετά το μοναδικό- και πολυαγαπημένο- μυθιστόρημα, που είχε γραφεί  μέχρι τότε για τη μάχη της Κρήτης -‘’Στο δρόμο με τις πικροδάφνες’’ (Εμπειρία Εκδοτική)- , βρίσκεται πλέον στις προθήκες των βιβλιοπωλείων με το δέκατο πέμπτο βιβλίο της, το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα ‘’Η Μάχρια της Λήθης’’, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρονται τα εξής:
Κρήτη 1867, Λασίθι. Μες στην καρδιά της Κρητικής επανάστασης γεννιέται ένα κορίτσι, άνομος καρπός της κόρης ενός άρχοντα της περιοχής κι ενός αντάρτη.
Το νεογέννητο δίνεται για υιοθεσία σε ζευγάρι Τούρκων, εν αγνοία της οικογένειας, ενώ ο παππούς του βρέφους του χαρίζει ένα βαρύτιμο μινωικό κόσμημα, με την ευχή και την κατάρα να μην το αποχωριστεί ποτέ.


Είναι συνυφασμένο με τη μοίρα του...
Έτσι ξεκινάει η ιστορία της πανέμορφης Μάχρια, που θ’ απλωθεί στη συνέχεια και θ’ αγκαλιάσει την Κρήτη των αιματοβαμμένων αγώνων, την Κωνσταντινούπολη των χρόνων της βασιλείας του Αβδούλ Χαμίτ του Β΄, την Έφεσο, το Αιγαίο πέλαγος την εποχή του τέλους της πειρατείας, τη γοητευτική Μασσαλία και το κομψό Παρίσι των αρχών της Μπελ Επόκ.


Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα, πρωτότυπο σε δομή και σύλληψη, με μια πλειάδα ηρώων, που αναπνέουν στον κοφτό ρυθμό της ιστορίας –έρμαια των παθών και των λαθών τους–, ανάμεσα από συγκλονιστικούς έρωτες, τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, περιπέτειες, ίντριγκες, μάχες και ναυμαχίες, αλλά και παριζιάνικα μπιστρό, πολυτελείς επαύλεις και αίθουσες τέχνης, συνθέτοντας την ολοζώντανη νωπογραφία μιας ολόκληρης εποχής που σημάδεψε τα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίζει…


petropoyloy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............