Ακρωτήριο Σπάθα Ή Ακρωτήριο Της Ειρήνης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Δεκεμβρίου 2021

Ακρωτήριο Σπάθα Ή Ακρωτήριο Της Ειρήνης

Σπάθα ή Σπάδα ή Ακρωτήριο της Ειρήνης ( κηρυγμένη από την ΕΕ ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους –Νatura- βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης και «εισχωρεί» στο Κρητικό Πέλαγος προς το Βορρά σε απόσταση 25 χλμ.

264

Ονομάστηκε «Σπάθα» γιατί το σχήμα της μοιάζει με σπαθί και «Ακρωτήριο της Ειρήνης» μετά την πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου  Ειρηναίου να γίνει συνάντηση στο Ακρωτήριο αυτό ηγετών παγκοσμίου κύρους (μεταξύ των οποίων οι Ούλοφ Πάλμε και Μελίνα Μερκούρη) με βασικό θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη. Είναι μια περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς, ένα κακοτράχαλο τοπίο κυρίως ορεινό με ελάχιστες πεδινές περιοχές μικρής έκτασης.
%25CE%259C%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582
Έχει μείνει σχετικά ανέπαφη χάρη στο σχεδόν ανύπαρκτο οδικό δίκτυο. Η πρόσβαση γίνεται με 4Χ4 ή όποιο άλλο «ψηλό» αυτοκίνητο από το χωριό «Ροδωπού» το οποίο βρίσκεται στη «ρίζα» του Ακρωτηρίου.
.com/proxy/


Παρά το άγριο και δυσπρόσιτο τοπίο, το Ακρωτήριο Σπάθα υπήρξε από την αρχαιότητα κέντρο δραστηριοτήτων, κυρίως θρησκευτικών, και είχε μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............