Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - ΚΕΘΕΑ για την αξιοποίηση των ελαιόδεντρων της δημοτικής περιουσίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Δεκεμβρίου 2021

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - ΚΕΘΕΑ για την αξιοποίηση των ελαιόδεντρων της δημοτικής περιουσίας

 Ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί την δημοτική περιουσία, κάνοντας ταυτόχρονα και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για την δωρεάν παραχώρηση τους δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων και της συλλογής του ελαιοκάρπου σε ακίνητα της ιδιοκτησίας του.


Την σχετική σύμβαση, υπέγραψαν το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης και ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, αναπληρωτής υπεύθυνος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στο γραφείο του στη Λότζια.

Παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη και ο Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη Μιχάλης Σκουλάς.

Η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).

- Το ΚΕΘΕΑ θα απασχολεί στην καλλιέργεια και στην συγκομιδή ωφελούμενους του Κέντρου αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

- Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία που είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι, τότε σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ. Φέτος προχωράμε σε μια εξαιρετικά σημαντική σύμπραξη με το

ΚΕΘΕΑ, μέσω της οποίας το Κέντρο θα προσφέρει απασχόληση στους ωφελουμένους του, κάτι που θα έχει πολύπλευρα οφέλη για εκείνους, ενώ παράλληλα θα εργαστούν και άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το έχουν ανάγκη.

Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούμε την δημοτική περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με την κοινωνική του πολιτική, είναι εμπράκτως δίπλα στους δημότες, ειδικά όσους τον χρειάζονται περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............